Povežite se s nama

Sport

Povezivanje sporta i životnih situacija

Objavljeno:

- dana

REKREACIJA I SNIJEG

Svake zime kada zapadne snijeg, u čišćenje snijega, osim službi kojima je to u opisu posla, uključuju se i građani, stanari kuća i zgrada.

 Ova obaveza može prerasti u interesantnu rekreaciju stanara i druženje. Svatko prema svojim mogućnostima može se uključiti, pogotovo ako je to subotom i nedjeljom ili u poslijepodnevnim satima kada većina stanara nije na svojem poslu. Rezultat će biti odrađena obveza čišćenja snijega oko kuća i zgrada, rekreacija na svježem zraku i druženje. Sve u svemu – vrijedni rezultati. Osim toga, većina stanara zgrada ima svoje „limene“ ljubimce koje parkira na gradskim parkiralištima. Pa, prema tome, treba očistiti i parkirališna mjesta. Ali to je već teži slučaj. Umjesto da svatko očisti svoje mjesto i djelić prolaza, pa da u tren oka cijelo parkiralište blista od čistoće, parkirališta se pretvaraju u ledene prepreke pune neprohodnih brežuljaka i jama. Godinama se već ponavlja da oko desetak posto parkirališnih mjesta bude očišćeno, a ostatak izgleda poput brloga divljih svinja, samo u snježnom izdanju. Tim vlasnicima automobila očito je puno lakše pobjeći s neočišćenog mjesta i zatim satima vrebati kada se netko pomakne s očišćenog mjesta da zauzmu nesluženo mjesto. Ima onih dosjetljivih koji na svoje očišćeno mjesto postavljaju prave barikade kako bi ih dočekalo prazno. Statistike kažu da među svima nama ima i puno sportaša i rekreativaca pa bi bilo za očekivali da oni prednjače u pozitivnom primjeru.
Na kraju pitanje: ne bi li bilo puno jednostavnije malo se rekreirati i družiti se sa susjedima te napraviti korisnu stvar, nego vraćati se u dane Divljeg zapada ili je to previše za neke naše sugrađane?

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL Sjever: Varteks kod svoje crne mačke, Podravina kod aktualnih prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravina i Varteks, predstavnici Varaždinske županije u 3. NL Sjever u subotu, 21. rujna igraju susrete 6. kola.

Varteks odlazi u goste Dinamu iz Domašinca.

Nitko osim Dinama Domašinec lani nije Varteksu oduzeo čak sedam bodova iz tri utakmice. Na domaćem terenu su Domašinčani slavili s čak 4:1, gdje su Bumbari promašili čak dva penala, a onda su ih ‘šokirali’ i na Slobodi, da bi tek posljednji susret završio remijem.

– Znam da je Varteks lani prošao loše s Dinamom, svjesni smo da su dobra ekipa, sa Žulićem sam i igrao, ali tu je i iskusni Krznar, ali i dosta mladih igrača, tako da nam neće biti lagano – rekao je Niko Mihalinec, igrač Varteksa.

Podravina pak u subotu, 21. rujna gostuje kod Poleta u Sv. Martinu na Muri.

Nastavite čitati

Sport

Varaždin prije susreta s Istrom 1961 ima drugu najbolju obranu lige

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 20. rujna u 18 sati otvaraju 7. kolo SuperSport HNL-a.

Na stadion Varteksa dolazi Istra 1961, šestoplasirana momčad Lige. Dva boda ispred njih imaju Varaždinci koji su čak pet od šest utakmica završili s čistom mrežom.

Jedino su pogotke primili u 2:1 porazu od Hajduka. Čak 11 poluvremena varaždinska momčad nije primila pogotka. Impresivne su to brojke varaždinske granitne obrane ove sezone, za koje je i zaslužan vratar Oliver Zelenika.

Jedina bolja obrana lige u ovom trenutku je ona vodeće Rijeke. Naime, Riječani su gol primili samo protiv Dinama u 5. kolu.

No, kad smo kod napada tu Varaždinci malo kašljucaju. Šego i Mitrovski su u odličnoj formu, no nikako da se otvori Marku Dabru.

Zasad su Varaždinci postigli samo četiri gola u šest kola i njihov napad je treći najslabiji napad Lige. Isti broj golova postigli su i Puljani, a najlošiji je napad Slaven Belupa sa samo tri postignuta pogotka.

Možda je utakmica protiv Istre 1961 prilika da se Varaždincima otvori u napadu?

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje