Povežite se s nama

Život i društvo

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča bolje upoznajte Varaždin

Objavljeno:

- dana

U subotu, 23. veljače, u Varaždinu će devetu godinu zaredom biti obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča.

Varaždinski će turistički vodiči od 10 do 12 sati sve zainteresirane besplatno provesti povijesnom gradskom jezgrom te ih upoznati sa zanimljivostima iz povijesti i sadašnjosti Varaždina uz osvrt na obitelji iz doba baroka. Osim vođenja povijesnom jezgrom za Varaždince i njihove goste bit će organiziran i razgled Kapucinske crkve s knjižnicom, čime će se dodatno istaknuti bogatstvo sakralne baštine grada Varaždina.

Na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča, sa sjedištem u Beču, od 1990. godine 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča. Povodom svojeg dana Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina te Turistička zajednica grada Varaždina svim će Varaždincima i njihovim gostima i ove godine pružiti priliku da još bolje upoznaju Varaždin.

Polazišna točka za razgled povijesne gradske jezgre bit će ispred Gradske vijećnice, a razgledi će započeti u 10, 10.30, 11 i 11.30 sati dok razgledi Kapucinske crkve i knjižnice započinju u 10.30, 11 i 11.30 sati s polaskom ispred crkve.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje