Povežite se s nama

Međimurje

Povodom smrti Tete Lize brzojavom sućuti javila se ministrica Nina Obuljen Koržinek

Objavljeno:

- dana

OPROŠTAJ

Na adresu Kulturno-umjetničkog društva “Seljačka sloga” povodom smrti Tete Lize stigao je brzojav sućuti ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Ministrica je u brzojavu napisala: “U povodu gubitka Tete Lize, gospođe Elizbete Toplek, u ime Ministarstva kulture i u osobno ime, izražavam duboku sućut svim mještanima Donje Dubrave, članovima KUD-a “Seljačka sloga” kao i svim poštovateljima njezinog umjetničkog djelovanja.

Najpoznatija Dobravčica provela je na hrvatskoj amaterskoj sceni punih sedam desetljeća, a jedinstven način kako je pjesmom opjevala Međimurje i njegovu glazbenu tradiciju, ostaje u nezaboravnom sjećanju. Spontanost i emotivnost izvedbi Tete Lize, cijeli život vjerne svojoj Donjoj Dubravi, i radost kojom je dočekivala publiku širom Hrvatske i u inozemstvu, čine je posebnom glazbenicom. Duh starih međimurskih popevki, čija je bila istinska promotorica, približila je mladima koji su posebno cijenili njezine izvedbe nagrađene diskografskim nagradama ‘Porin’.

Tetu Lizu zadržavamo u trajnoj uspomeni kao čuvaricu pjesme jezika, folklora i običaja međimurskog etno-blaga, umjetnicu koja je pjevala u slavu svoga zavičaja i kojoj je glazba obilježila cijeli život”, stoji u brzojavu koji potpisuje ministrica Obuljen Koržinek.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje