Povežite se s nama

Život i društvo

Poziv građanima: uključite se u donošenje Odluke o stipendiranju srednjoškolaca i studenata

Objavljeno:

- dana

U razdoblju od 17. kolovoza do 1. rujna 2021. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga, ističu iz Grada Varaždina.

Odluka o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima donesena je 2015. godine. U međuvremenu je bilo dosta promjena koje su ugrađene u izmjene i dopune Odluke iz 2018. i 2020. godine dvije te se sada pojavila potreba za trećom izmjenom i dopunom navedene Odluke, a vezano uz školovanje na deficitarnim studijskim obrazovnim programima od bitnog značaja za gospodarski razvoj Grada Varaždina.

Stoga je odlučeno da se zbog lakšeg snalaženja zainteresiranih subjekata, bolje preglednosti te bržeg i efikasnijeg načina rada, pristupi izradi nove Odluke u kojoj su obuhvaćene sve dosadašnje izmjene i dopune i u koju su ugrađene nove izmjene i dopune.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se na web stranici Grada Varaždina pod rednim brojem 11.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 1. rujna 2021. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za kulturu i obrazovanje Grada Varaždina, Preradovićeva 10, Varaždin, s naznakom „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Odluku o stipendiranju učenika i studenata koji se školuju na srednjim školama i visokim učilištima“ ili na e-mail adresu: [email protected], također putem obrasca.

Život i društvo

Počinje sanacija klizišta na cesti Madžarevo – Topličica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa izvode se brojni radovi na komunalnoj infrastrukturi, a jedan od njih je i sanacija klizišta na nerazvrstanoj cesti Madžarevo – Topličica.

Naime, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti br. NC 1-076 Madžarevo – Topličica s predstavnikom izvođača koji je u postupku jednostavne nabave izabran kao najpovoljniji, direktorom tvrtke NIGRAD d.o.o. iz Varaždina Slobodanom Dimitrijevićem.

Vrijednost radova je 500.546,50 kuna s PDV-om, a vremensko razdoblje izvođenja radova je dva mjeseca.

Sanaciju klizišta u nerazvrstanoj cesti NC 1-076 u naselju Topličica Hrvatske vode sufinanciraju sa 60 posto, a Grad Novi Marof s preostalih 40 posto iznosa.

– Iako ovo nisu višemilijunski iznosi i veliki radovi, a i takvih je bilo i planira se na području Grada Novog Marofa, svaka kuna koju uložimo u radove na unapređenju infrastrukture je važna. Ovo nije veliko klizište, ali je na našoj nerazvrstanoj cesti i to ćemo sada riješiti. Zahvaljujem Hrvatskim vodama jer nas veseli svaka kuna koja za projekte na području Grada Novog Marofa dolazi iz drugih izvora – poručio je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Mladi iz ludbreškog kraja poveli prijatelje iz Mađarske u hodočasničku šetnju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tridesetak mladih ljudi okupilo se jutros ispred ludbreške Župne crkve Presvetog Trojstva, a pridružili su im se kapelan, časne sestre i hodočasnici iz susjedne Mađarske.

Nakon kratkog druženja i upoznavanja krenuli su u 18 kilometara dugu šetnju ludbreškim brežuljkastim krajem.

U Ludbregu se, naime, održava prvo hodočašće mladih novom i zanimljivom rutom. Dio je to projekta Via Saint Martin kojem je cilj promicati i razvijati transnacionalne hodočasničke rute povezane s održivim i kulturnim turizmom.

Planirani završetak hodočašća je u 15 sati na Svetištu gdje će se održati zanimljivi kviz.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje