Povežite se s nama

Međimurje

Pozlatila se suradnja s Mađarima

Objavljeno:

- dana

ŽUC

Nakon što su ovih dana otvoreni natječaji prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska za razdoblje 2014. – 2020., doznalo se da će se od 54 odabrana projekta financirati čak 10 međimurskih.

– Ovo je velik dan za Županijsku upravu za ceste, prošao nam je veliki projekt kojim ćemo ulagati u našu infrastrukturu. Radi se o obnovi makadama Goričan – Kotoriba u dužini od 13 kilometara. No, tu su još i pješačko-biciklističke trake koje će povezivati Donje Međimurje, Grad Prelog i Donji Kraljevec. Samo od Donjeg Kraljevca do Hemuševca investicija je vrijedna oko 5 milijuna kuna – naglasila je ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini. Na nju se nadovezao Rudi Grula, voditelj Ureda županijske Turističke zajednice, rekavši da je u turizmu na cijelom području prošlo 13 projekata, od čega čak četiri iz Međimurja.

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO Ritmom do slobode: u srcima posjetitelja nakon Forestlanda dobar osjećaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Julien Duval/Forestland

Završio je festival Forestland, prvo #nolimits događanje te vrste na sjeveru Hrvatske.

Okupio je nekoliko tisuća ljubitelja elektronske glazbe koji su uz primalne ritmove do ranih jutarnjih sati uživali u slobodi zabave. U večeri i noći sa subote na nedjelju muzičke strasti obožavatelja razgalili su Senidah, Mark Sixma, Corti Organ, E-Base, Yakka, Pintha, Kraundler…

Kakvu su atmosferu stvorili izvođači i organizatori proteklog vikenda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!