Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Pogledajte kako se danas sjever Hrvatske znojio pod vodstvom lijepe Renate Sopek!

Objavljeno:

- dana

AKTIVNA HRVATSKA OBORILA SVE REKORDE

Projekt “Aktivna Hrvatska” u subotu je dobro prodrmao najsjeverniju točku Hrvatske. Međimurci su se okupili u dosad najvećem broju vježbača i oborili sve rekorde.

Žitelji Murskog Središća i njihovi gosti, ukupno dvjestotinjak ljudi, zajedno je iz petnih žila vježbalo u Sportskoj dvorani uz voditeljicu programa Renatu Sopek i trenerski tim instruktora sa zagrebačkog Kineziološkog fakulteta. Sportsko-edukativnim projektom, koji se održava u raznim krajevima Hrvatske, želi se potaknuti stanovništvo na aktivan stil života i zdravu prehranu.

Zagrijani za vježbanje

Drugi trening u petoj sezoni održavanja “Aktivne Hrvatske” održao se ovoga puta u Murskom Središću pa su Međimurci imali priliku pokazati koliko su zagrijani za vježbanje i zdravi stil života. S obzirom na veliki odaziv, dosad najveći kako su istaknuli organizatori, i dinamično sudjelovanje svih prisutnih, Međimurci su jedva čekali dolazak sportaša, poznatih osoba i stručnjaka koji podupiru projekt, a među njima je bio i vaterpolo legenda Frano Vićan.

Treninzi sadrže vježbe vlastitom težinom tako da u njima mogu sudjelovati i početnici, ali i već iskusni vježbači. Osim vježbanja posjetitelji su mogli dobiti savjete o zdravlju i zdravoj prehrani od liječnika Hrvatske liječničke komore i nutricionista iz Definicije hrane.

Aktivna Hrvatska nacionalni je projekt nastao kao odgovor na zabrinjavajuće statistike koje pokazuju kako postajemo sve nezdravija nacija koja se sve manje kreće. Naročito zabrinjava podatak da je čak 92% mladih tjelesno neaktivno. Upravo to Aktivna Hrvatska nastoji promijeniti, te organiziranjem zabavnih i edukativnih zajedničkih treninga potaknuti građane na redovito bavljenje sportom i time promijeniti sliku Hrvatske nabolje.

 

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati