Povežite se s nama

Međimurje

Predsjednica RH odlikovala međimurske policajce

Objavljeno:

- dana

PRIZNANJE

U sjedištu Policijske uprave međimurske održana je svečanost povodom dodjele Spomenica domovinske zahvalnosti predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović za 2016. godinu.

Načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić u ime ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića uručio je visoka državna odličja dvojici policijskih službenika i državnoj službenici, koji su se istaknuli svojom časnom i uzornom službom. Spomenicom domovinske zahvalnosti odlikovani su Radmila Mraković, upravna referentica u Odjelu za upravne poslove, Željko Baksa, policijski službenik za obradu općega kriminaliteta u Odsjeku za obradu kriminaliteta, i Predrag Fodor, zapovjednik interventnog voda u Interventnoj jedinici policije.

– Ova cijenjena odličja zaslužili ste kao uzorni djelatnici i neka vam posluže kao dodatni motiv u obavljanju svakodnevnih, sve zahtjevnijih zadaća, na dobrobit svih naših građana – naglasio je načelnik Gosarić. U ime odlikovanih zahvalila se Radmila Mraković te pritom dodala da je svim laureatima iznimna čast što je njihovo zalaganje i profesionalnost u obavljanju svakodnevnih zadaća prepoznata od svih djelatnika Policijske uprave međimurske.

– Prije svega, s iznimnim ponosom primili smo ova visoka državna odlikovanja i na tome smo duboko zahvalni. Predstavljaju veliko priznanje našem dosadašnjem radu, ali i dodatni motiv da kvalitetno te na ponos svih djelatnika Policijske uprave međimurske, pa tako i MUP-a, obavljamo predstojeće radne zadatke – istaknula je vidno dirnuta upravna referentica s tridesetpetogodišnjim radnim iskustvom u MUP-u. Spomenicom domovinske zahvalnosti za 2016. godinu odlikovano je 124-ero djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Na radost djeci i mještanima Pušćina: postavljanje suvremenoga dječjeg igrališta u “Peskima”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem 2019. godine Općina Nedelišće krenula je s uređivanjem neuređenog zemljišta u Pušćinama na lokaciji „Peski“, gdje je prvo montirana zaštitna ograda od punih betonskih elemenata ukupne dužine od 96 metara i visine od dva metra.

Lani su izvedeni su zemljani radovi te su uređene staze s opločnicima. Ovih dana isplaniran je fini sloj zemlje i u tijeku je postava dječjih suvremenih certificiranih igrala i klupica za odmor. Do kraja srpnja očekuje se završetak radova na radost svoj djeci i mještanima Pušćina.

Sljedeće nakon toga je planirano i uređivanje vanjske teretane, te skate parka. „Peski“ će biti jedno od najljepših i najvećih dječjih igrališta u općini te će zasigurno biti novi centar i okupljalište mještana Pušćina.

Nastavite čitati

Međimurje

Drugi dan zaredom u Međimurju nema novih slučajeva COVID-a, ukupno osam aktivnih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 57 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 8. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 64.008 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec ukupno su hospitalizirana 3 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje