Povežite se s nama

Međimurje

Prekom otvara Centar za ponovnu uporabu

Objavljeno:

- dana

DOSJETILI SE

om komunalnom poduzeću Pre-kom planirali otvaranje Centra za ponovnu uporabu (CPU) još krajem prošle godine, to se nije dogodilo. Naime, Ministarstvo zaštite okoliša i Fond za zaštitu okoliša nisu raspisali natječaj za pokretanje takvih Centara.

– Rekonstrukciju plastenika, čime ga pretvaramo u CPU, financirali smo tempom kojim smo mogli, a samo uređenje okoliša, postavljanje opločnika i drugo odrađujemo sami. Centar je veličine 440 metara četvornih, a sastoji se od izložbeno-prodajnog djela (220 kvadrata) i skladišno-radioničkog djela površine 220 kvadrata. U sklopu CPU planiramo kutak za socijalna poduzeća i zadruge koje se bave obradom otpada te će nam se već za otvaranje pridružiti tvrtke “Naš izvor“, koja se bavi obradom otpadne kože, i “Humana nova“, koja se bavi obradom otpadnog tekstila – napominju u Pre-komu. Korisnici će početkom rada CPU dobiti upute kako mogu predati stvari (namještaj, knjige, igračke, odjeću i drugo) koje više ne koriste, uz uvjet da su one još uvijek pogodne za uporabu.

Korisnici Centru mogu predati namještaj, knjige, igračke, odjeću i druge stvari

– Naši korisnici moći će samostalno dovesti stvari u Centar, a mi ćemo im omogućiti da jednom mjesečno te stvari preuzmemo od njih na kućnom pragu. To se prvenstveno odnosi na veće predmete poput namještaja.  Sakupljene stvari namjeravamo o svojem trošku popraviti, očistiti ih, te će se one uz simbolične cijene moći kupiti u Centru – ističu. Otvaranje Centra za ponovnu uporabu planira se za Dan planeta Zemlje uz obilježavanje petnaeste obljetnice poslovanja Pre-koma.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje