Povežite se s nama

Crna kronika

U Prelogu u subotu izgorjela kuća: vještaci utvrdili uzrok požara

Objavljeno:

- dana

U subotu, 26. siječnja, u 2:37 ujutro Javna vatrogasna postrojba Čakovec zaprimila je dojavu o požaru u Prelogu.

Došlo je do požara na montažnoj kući. JVP Čakovec odmah je izašla na intervenciju s dva vatrogasna vozila. Požar su gasili i članovi Dobrovoljnog vatrogasnoga društva Prelog.

Vatrogasci su primili dojavu da se plamen nalazi izvan krovišta. Budući da se radi o montažnoj kući, vatra se brzo rasplamsala te je kuća izgorjela skoro u potpunosti. Uzrok požara istraživali su vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba:

– Utvrdili su da je uzrok požara bio kvar na dijelu električnih instalacija – kaže glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek.

Crna kronika

Mladi vozač zbog alkohola u Zebanec Selu odvezao auto u jarak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod tri sudionika, javila je međimurska policija.

Najveća koncentracija od 1,57 g/kg utvrđena je kod 21-godišnjeg „mladog vozača“ osobnog automobila koji je u nedjelju, 26. svibnja, oko 1 sat poslije ponoći u Zebanec Selu, skrivio prometnu nesreću.

U trenutku nesreće 21-godišnji „mladi vozač“ upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,57 g/kg. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć) te atmosferskim prilikama (kiša). Izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem te vozilom izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim i bočnim dijelom automobila udario u kosinu cestovnog jarka, a potom se uslijed siline udara automobil vratio na kolnik.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina zadobivenih ozljeda naknadno okvalificirati.

Provjerom putem evidencija registracije vozila i prometnih isprava utvrđeno je kako je automobilu kojim je upravljao 21-godišnjak, početkom prošle godine istekao rok važenja prometne dozvole.

Nastavite čitati

Crna kronika

Već bio bez vozačke: vozač teretnog vozila u centru Varaždina napuhao 2.21 promila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 25. svibnja, oko 1 sat, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, policijski su službenici zaustavili teretno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.21 promila upravljao 37-godišnjak.

Također je utvrđeno da mu je rješenjem Policijske uprave varaždinske ukinuta vozačka dozvola, zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, javila je PU varaždinska.

Isti je priveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje