Povežite se s nama

Crna kronika

Prelog: verbalno i fizički napadao svoju suprugu te joj uskratio grijanje

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 3. veljače podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1949. godine zbog počinjenja kaznenih djela nasilja u obitelji i tjelesne ozljede.

– Optužnicom se 72-godišnjaka tereti da je od lipnja 2015. do studenog 2020. godine u obiteljskoj kući u Prelogu, učestalo u alkoholiziranom stanju grubo vrijeđao i ponižavao te verbalno i fizički napadao svoju suprugu, te joj uskratio grijanje, kao i da je 1. siječnja 2021. rukama snažno odgurnuo suprugu, uslijed čega je ona udarila glavom u zid i zadobila tjelesne ozljede – objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Crna kronika

U Lepoglavi autom udario ženu s 3,2 promila i teško je ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 48-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Tereti ga se da je 27. listopada prošle godine u Lepoglavi, upravljao osobnim automobilom pod jakim utjecajem alkohola od preko 3,2 promila.

Nije bio u stanju držati vozilo na kolniku, već je skrenuo u desno izvan kolnika i prednjom stranom vozila udario u pješakinju koja se kretala po bankini uz kolnik. Pješakinja je pri udaru vozila zadobila teške ozljede (prijelomi bedrene i ramene kosti).

Nastavite čitati

Crna kronika

Prometna nesreća u Zagrebačkoj: biciklist naknadno zatražio pomoć liječnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nesreća, biciklist, ilustracija
Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, u četvrtak, 15. travnja oko 12.50 u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, ozlijeđena je jedna osoba, javlja PU varaždinska.

Muškarac starosti 40 godina upravljao je osobnim vozilom Zagrebačkom ulicom. U jednom je trenutku započeo polukružno okretanje vozilom, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

U tom je trenutku naišao 24-godišnji vozač bicikla koji se kretao istom ulicom u smjeru Trga slobode. On je u izbjegavanju sudara s osobnim vozilom, biciklom skrenuo na lijevu stranu kolnika pri čemu je tijelom udario u stražnji desni dio osobnog vozila.

Nakon prometne nesreće, oba su sudionika sporazumno napustila mjesto događaja, da bi biciklist naknadno sam zatražio liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati