Povežite se s nama

Život i društvo

Preminuo je Franjo Friščić – Žabac, „osoba na koju si prvu pomislio kada si u Ivancu spomenuo planinare“

Objavljeno:

- dana

Preminuo je Franjo Friščić – Žabac, istaknuti član Planinarskog društva Ivančica Ivanec, čiji su se kolege objavom oprostili od ovog iskusnog planinara.

– Žabac je bio istaknuti član našeg planinarskog društva, član upravnog odbora, voditelj markacističke sekcije, planinarski vodič, delegat društva u ZPP-u te prije svega osoba na koju si prvu pomislio kada si u Ivancu spomenuo planinare. U svom dugogodišnjem planinarskom životu Žabac je obišao mnogo planina cijele bivše države, no u srcu mu je uvijek bila naša Ivančica gdje je uvijek sudjelovao u akcijama oko doma te markiranju puteva kako bi svi planinari znali naći svoj put od Ivanca do vrha Ivančice – objašnjavaju iz HPD-a Ivančica.

Pokop Franje Friščića Žapca bit će u četvrtak, 24. rujna u 13 sati na groblju u Ivancu.

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija će u ponedjeljak, na Međunarodni dan žena, darivati uzorne vozačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 8. ožujka, od 9 do 14 sati, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prometnicama Varaždinske županije policijski će službenici provesti preventivno – represivnu akciju „Cool je biti uzorna vozačica“.

Tom će se prilikom svi sudionici u prometu, koji se zateknu u prekršajima, procesuirati sukladno zakonskim propisima.

Sve kontrolirane žene, bilo u svojstvu vozačice ili putnice u vozilu, darivat će se privjeskom, dok će se prve četiri zatečene vozačice, koje u zadnjih deset godina nisu evidentirane kao počiniteljice prometnih prekršaja, darivati poklon paketima.

Nastavite čitati