Povežite se s nama

Život i društvo

Prezentirani rezultati odlične sezone Dječjeg odmarališta „Varaždin“ na Rabu

Objavljeno:

- dana

U palači Herzer održana je prezentacija i prigodno druženje svih sudionika sezone ljeto 2018. u Dječjem odmaralištu „Varaždin“ na Rabu.

Gradska tržnica koja već četvrtu sezonu upravlja Odmaralištem, na ovaj je način zahvalila ravnateljima i voditeljima grupa vrtića, škola i drugih udruženja koji su ove sezone posjetili Rab, te osoblju Odmarališta koje je tijekom cijelog ljeta brinulo o zadovoljstvu malih gostiju.

Događaju je prisustvovao i varaždinski gradonačelnik, Ivan Čehok. Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar je u prezentaciji istaknuo kako je iznimno zadovoljan rejtingom Odmarališta čiji je kapacitet o ovoj sezoni bio u potpunosti iskorišten:

– Izuzetno smo zadovoljni popunjenošću Odmarališta, kao i povratnim informacijama koje primamo od naših malih gostiju. Ljetovanje na Rabu iskustvo je koje se pamti cijeli život, a to pred nas stavlja osobitu odgovornost. Na prvom mjestu uvijek su sigurnost, zdravlje i prehrana djece, no ništa manje nisu važni zabavni i edukativni sadržaji, stoga brinemo da djeca na Rabu imaju ispunjene dane od jutra do večeri. Organiziramo animacijski program, školu plivanja i izlete – plovimo brodom do  uvale Zavratnica, posjećujemo ljetno kino, samostan Svete Eufemije, kuću Rapske torte, Rapsku fjeru itd. Djeca sudjeluju u raznim radionicama, plesnim večerima, upoznaju nove prijatelje, uče plivati i ponesu kući pregršt uspomena. Ove godine uložili smo i u novo vanjsko igralište te klimatizaciju čime smo boravak u Odmaralištu učinili još ugodnijim – zaključio je Ciglar.

Odmaralište je ove sezone ugostilo gotovo tisuću djece iz 11 osnovnih škola, 17 dječjih vrtića, Centra za socijalnu skrb Varaždin, Društva Naša djeca Varaždin, Centra za odgoj i obrazovanje T. Špoljar, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije,  Rukometnim kluba iz Varaždina, te Škole za ritmiku i balet Zagreb.

U 17 smjena održani su programi Škole u prirodi, ljetovanje djece vrtićke dobi, rehabilitacijsko ljetovanje, kamp gitare, kamp sporta i program ljetovanja djece socijalne kategorije.

Osim Varaždinaca, u Odmaralištu su boravila djeca iz Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije. Dnevno su posluživana četiri obroka, uz dodatna iznenađenja i poslastice poput rođendanskih torti za slavljenike. O smještaju, prehrani, animaciji i zdravlju djece brinulo je ukupno 10 djelatnika.

Interes za ljetovanje izrazito je velik te se već sada popunjavaju termini za sezonu ljeto 2018. Iz Gradske tržnice stoga pozivaju sve zainteresirane institucije da svoje termine rezerviraju u najkraćem mogućem roku.

Život i društvo

FOTO Čak 250 konjara iz cijele Hrvatske i Slovenije na Konjičkim igrama u Zelendvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Varaždinska županija

U organizaciji Općine Petrijanec i Udruge “Konj, moj prijatelj” te u suorganizaciji Varaždinske županije i općina Cestica, Vinica, Maruševec i Sračinec u Zelendvoru su u nedjelju, 23. lipnja održane Konjičke igre.

Cilj konjičkih igara bio je druženje vlasnika konja, držatelja i ljubitelja konja, kao i približavanje tih plemenitih životinja široj populaciji kroz različiti sadržaj. Uz organizatore manifestacije, predsjednika Udruge “Konj, moj prijatelj” Zdenka Marenčića i načelnika Općine Petrijanec Željka Posavca, pozdravne riječi uputili su u ime župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka županijski vijećnik Krunoslav Lukačić i saborski zastupnik Predrag Štromar.

Konjičke igre u Zelendvoru prerasle su tako u respektabilnu manifestaciju koja je okupila više od 250 konjara iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Slovenije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dobrovoljno vatrogasno društvo Tuhovec proslavilo 90. rođendan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dobrovoljno vatrogasno društvo Tuhovec ove je subote proslavilo okruglih 90 godina postojanja, pa je tako nakon ranojutarnje budnice, uslijedio cjelodnevni program, dok je u večernjim satima obljetnica obilježena svečanom sjednicom.

Tom je prilikom predsjednik Društva, Bojan Zadravec, istaknuo kako su članovi u ovih 90 godina postojanja uložili mnogo truda, znoja i vremena u Društvo, a sve u cilju kako bi bili na ponos mještanima.

– Članovi su uvijek uspješno prelazili kroz sva teška razdoblja, a danas, nakon toliko godina, rezultati rada i zalaganja jasno su vidljivi. Stoga zahvaljujem svakom članu, od onog najmanjeg, do najstarijeg za svaki trenutak slobodnog vremena koji ste odvojili kako bi danas, nakon 90 godina, s ponosom mogli stajati uzdignute glave. Vatru gasi, brata spasi – je poziv koji je uvijek u podsvijesti svima nama, ali u vremenima koja su pred nama snažan motiv za izgradnjom još boljeg i još snažnijeg Društva.  Neka nas na svakom koraku prati zagovor svetog Florijana – poručio je Zadravec.

Zapovjednik Društva Marko Plišo istaknuo je kako Društvo kontinuirano ulaže u opremu, posebice posljednjih desetak godina, te da se kontinuirano razvijaju, ne samo u opremi, nego i u tehničkim i ljudskim resursima.

– Zbog navedenog staro vatrogasno spremište postalo nam je pretijesno te smo počeli sa radnjama preseljenja istoga u prostorije društvenog doma. Uz društveni dom izgradit će se vatrogasno vježbalište te će se sve potrebe našega društva, operativne, vježbovne i društvene biti objedinjene na jednom mjestu, u središtu Tuhovca – rekao je Plišo.

Svečanom obilježavanju prisustvovala je i predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice, Ljubica Nofta, koja je vatrogascima tom prilikom zahvalila na svemu što čine za zajednicu.

– Biti vatrogasac znači baviti se humanitarnim radom i brinuti se o sigurnosti svojega mjesta, a istovremeno obučavati mlade naraštaje. Društvo djeluje već dugih 90 godina, a osnovali su se kako bi pomogli svojim mještanima u nevolji. Veliko vam hvala na tome i hvala vam na svemu što činite za našu zajednicu. Želim vam puno sreće i uspjeha u budućim izazovima – poručila je Nofta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje