Povežite se s nama

Život i društvo

Prijem za 36 učenika, natjecatelja na županijskim i državnim natjecanjima

Objavljeno:

- dana

Trnovec Bartolovečki

Učenici Općine Trnovec Bartolovečki koji su osvojili neko od prva tri mjesta na županijskim natjecanjima te potom osvojili i zavidne rezultate na državnim natjecanjima, primili su od načelnika Općine, Zvonka Šameca prigodne knjige na dar.

Na primanju u Općini okupilo se 36 učenika osnovnih škola Trnovec i Šemovec sa svojim mentorima i ravnateljicama. – Vi predstavljate budućnost naše Općine. Općina i njezini mještani izuzetno su ponosni na vas, a tako velika brojka nagrađenih govori da uspjeh nije slučajan, istaknuo je načelnik Šamec te naglasio kako iza svakog pojedinačnog rezultata prije svega stoji učenik, ali i odličan sustav obrazovanja koji se provodi u obje škole.

Na primanju u Općini okupilo se 36 učenika osnovnih škola Trnovec i Šemovec sa svojim mentorima i ravnateljicama.

Rezultati

Općina Trnovec Bartolovečki za odgoj i obrazovanje na svim razinama – od vrtića do fakulteta – godišnje iz proračuna izdvaja gotovo dva milijuna kuna.

Učenici škola u Trnovcu i Šemovcu na županijskoj su razini osvojili 13 prvih, četiri druga te osam trećih mjesta. Što se nacionalne razine tiče, pjevački je zbor Osnovne škole Šemovec osvojio drugo mjesto na državnoj smotri, ženska stolnoteniska ekipa iz Šemovca bila je treća dok je muška osvojila četvrto mjesto. Četiri učenika iz škole u Trnovcu su zauzela treće mjesto na vjeronaučnoj Olimpijadi dok je njih dvoje osvojilo četvrto mjesto na natjecanju čitanja na glas.

– Za naš je uspjeh vrlo važna pomoć mentora – rekao je Dominik Hrupek, učenik 8. razreda u Šemovcu, treći na državnom prvenstvu iz vjeronauka i prvi na županijskom natjecanju iz likovnog. Njegova školska i generacijska kolegica, Ena Levanić – koja je sudjelovala na županijskom i državnom natjecanju iz njemačkog jezika – je dodala kako učenicima puno znači prepoznavanje njihovih rezultata kao i ovaj prijem u Općini.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje