Povežite se s nama

Život i društvo

Posjetite novi izložbeno-prodajni salon Matrexa u Varaždinu i priuštite si Bosch kvalitetu

Objavljeno:

- dana

MATREX SALON

U Optujskoj ulici 8 u Varaždinu u utorak, 1. kolovoza, vrata je otvorio novi izložbeno-prodajni salon Matrexa.

Riječ je o tvrtki koja uspješno posluje već 26 godina i kojoj su glavni asortiman crna i obojena metalurgija, instalacije i oprema za grijanje te ulja i maziva.
Odnedavno, svoj prodajni asortiman proširili su na široku paletu proizvoda kupaonskog namještaja i opreme, alata i bijele tehnike, odnosno kućanskih  aparata koji su sada dostupni u novom izložbeno-prodajnom salonu nadomak centra Varaždina.

Bogat asortiman

U ugodnom i klimatiziranom prostoru na 300 četvornih metara (prvi kat) možete pronaći sve potrebno za opremanje doma.

Bez puno muke, uz pomoć Matrexa sada možete opremiti kupaonicu iz snova: u ponudi su kade, tuš kade, tuš kabine, umivaonici, slavine te namještaj modernog dizajna i vrhunske kvalitetete samoborske tvrtke Nord, a tu je i popratni instalacijski pribor i sanitarna keramika.

Poznato je da Matrex ima najveći izbor Bosch programa, pa tako u novom izložbeno-prodajnom salonu možete kupiti vrhunske Bosch alate: profesionalni  i hobi, te kompletan Bosch program za uređenje vrta uz prateći pribor za alat.

S obzirom na to da se u današnje vrijeme veliki naglasak kod gradnje i opremanje doma stavlja na primjenu suvremenih tehnologija, uz poštivanje ekoloških standarda, u izložbeno-prodajnom salonu Matrexa mogu se pronaći najmoderniji kondenzacijski plinski aparati, solarni sustavi, kotlovi na pelete, kotlovi na kruto gorivo i dizalice topline.

Matrex je distributer najpoznatijih brendova tooplinskih instalacija i sustava grijanja. Uz širok asortiman robe za centralno grijanje, vodovod i kanalizaciju, po kojem je Matrex poznat diljem Hrvatske, u ponudi je kompletni program instalacija za grijanje: radijatori, kupaonski radijatori, cijevi, ventili i popratni instalacijski materijal. Uz renomiranoga svjetskog proizvođača Bosch – Buderus, u ponudi su i poznati domaći proizvođači programa grijanja i instalacija za grijanje, među kojima su Senko i Centrometal iz susjedne Međimurske županije.

Uz program grijanja, tu je i program hlađenja. U ponudi Matrexa su najmoderniji klima uređaji vrhunskih proizvođača, među kojima su Vaillant i Daikin.

Besplatna dostava

Uz širok asortiman proizvoda renomiranih brendova, tu je i garancija na sve proizvode. Osim toga, Matrex nudi najbolji omjer cijene i kvalitete. Tu je i pogodnost plaćanja: uz posebne popuste za gotovinsko plaćanje od 10 do 40 posto, ovisno o programu, Matrex nudi mogućnost kartičnoga i obročnog plaćanja. Uz sve to, Matrex svojim kupcima nudi besplatnu dostavu proizvoda.

Zato s povjerenjem dođite u novi izložbeno-prodajni salon Matrexa u Optujsku ulicu 8 u Varaždinu. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 8 do 20 sati, a subotom od 8 do 13 sati.

ADRESA
MATREX (središte
)
Ivana Severa 7, Varaždin
Telefon: 042/321-470
Telefax: 042/321-471
NOVI IZLOŽBENO-PRODAJNI SALON
Optujska 8, Varaždin
Telefon: 042/629-375; 042/629-376
Telefax: 042/629-377

e-mail: [email protected]
www.matrex.hr

Izvor: RT
Foto: Ivan Agnezović/Matrex

Život i društvo

Pušenje trave može naštetiti sposobnosti dugoročnog razmišljanja i planiranja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Istraživanja su odavno pokazala da napušenost može naštetiti kognitivnim funkcijama.

Novo istraživanje, objavljeno u četvrtak u časopisu Addiction, otkriva da posljedice mogu biti i trajnije od inicijalne omamljenosti, posebno kod adolescenata.

– Naša studija omogućila je da istaknemo nekoliko kognitivnih područja narušenih upotrebom kanabisa, uključujući probleme s koncentracijom i poteškoće pri pamćenju i učenju, što može imati značajan utjecaj na svakodnevni život korisnika – rekao je koautor dr. Alexandre Dumais, izvanredni klinički profesor psihijatrije na Sveučilištu u Montrealu, piše index.hr.

– Korištenje kanabisa u mladosti može posljedično dovesti do smanjenog obrazovnog postignuća, a kod odraslih do lošeg radnog učinka i opasne vožnje. Te posljedice mogu biti gore kod redovitih i teških korisnika – rekao je Dumais.

Nedavno objavljena analiza proučavala je studije na više od 43.000 ljudi i otkrila negativan utjecaj tetrahidrokanabinola ili THC-a, glavne psihoaktivne komponente u kanabisu, na višu razinu razmišljanja u mozgu. Te izvršne funkcije uključuju sposobnost donošenja odluka, pamćenja važnih podataka, planiranja, organiziranja i rješavanja problema, kao i kontrole emocija i ponašanja.

Postoji li mogućnost oporavka od ovih nedostataka? Znanstvenici nisu sigurni.

Nastavite čitati

Život i društvo

Odobreno 75.000 kuna za uređenje dvorišta zdravstvene ambulante u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odobrilo je 75.000 kuna kroz Program za poboljšanje infrastrukture za 2021. godinu za projekt „Parterno uređenje dvorišta zdravstvene ambulante u Petrijancu.“

Dvorište ambulante je u cijelosti površinski ozelenjeno travom i s nekolicinom ukrasnog drveća, grmlja, raslinja. Kolni prilazi se trenutno koriste u vrlo maloj mjeri za pristup vozila na parcelu (parking za vozila zaposlenika zdravstvene ambulante i pristup vozila Hitne medicinske pomoći). Ovim projektom planirano je da se oploče postojeći ulazi (izlazi na parcelu), urede pješačke površine za komunikaciju unutar parcele te izgradi opločeni plato koji će prvenstveno služiti za parkiranje osobnih vozila s 10 parkirališnih mjesta.

Raspisan je postupak jednostavne nabave za ovaj projekt te ćemo uskoro imati potpisivanje ugovora s najpovoljnijim ponuditeljem. Procijenjena vrijednost ove investicije iznosi 308.656,25 kuna.

Ovim projektom omogućiti će se sukladno Pravilniku o jednostavnim građevinama siguran parking za vozila zaposlenika, ali i za korisnike ambulante te će biti uređen i prilaz za vozila sanitetskog prijevoza ili pak hitne pomoći.

– Naša je ambulanta bogatija za još jedan uređaj koji nam je doniralo Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, a radi se o AVD uređaju – prenosivi defibrilator za kojeg su u tijeku edukacije kako i na koji način pomoći unesrećenoj osobi i koristiti sam uređaj. Nakon energetske obnove ambulante i obnove unutrašnjosti sanitarnog čvora slijedi nam nastavak ulaganja u prostor oko ambulante i Trga – navodi načelnik Željko Posavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje