Povežite se s nama

Život i društvo

Privatni iznajmljivači pozvani na uključivanje u projekt „Kuća za odmor – Ludbreškog kraja“

Objavljeno:

- dana

U Ludbregu je u srijedu, 16. siječnja, održan prvi sastanak privatnih iznajmljivača i onih koji to namjeravaju postati pod zajedničkim nazivom “Kuća za odmor – Ludbreškog kraja”.

Inicijativu oko uključivanja u projekt Kuća za odmor pokrenuli su županijski vijećnik Krešimir Horvat i gradski vijećnik Grada Ludbrega Goran Horvat.

Svi zainteresirani registrirani privatni iznajmljivači, ali i oni koji to namjeravaju postati, pozvani su da se pridruže ovoj inicijativi zbog zajedničkog nastupanja i predstavljanja privatnih iznajmljivača kuća za odmor Ludbreškog kraja.

Također, pozvani su svi da se zajednički pripreme za javljanje na natječaj kojeg će raspisati Varaždinska županija pod nazivom “Kuće za odmor s pričom” za opremanje i obnovu takvih objekata.

Iznajmljivači su uputili apel Gradu Ludbregu i ludbreškoj TZ da u zakonskom roku donesu odluku o paušalnom porezu po prijavljenom krevetu od 150 kuna po krevetu.

Ukoliko gradsko vijeće ne donese odluku o visini poreza na vrijeme, ona će automatski iznositi 750 kuna po krevetu.

Svi zainteresirani mogu se javiti Igoru Dijanušiću na broj 091/464-5047 ili Krešimiru Horvatu na broj 091/144-0405.

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje