Povežite se s nama

Život i društvo

Profesor Baltazar useljava u Lumini centar

Objavljeno:

- dana

Igraonica Mini Lumini

Lumini centar u subotu, 3. siječnja od 11 do 18 sati moći će se nazvati i Baltazargradom jer će svi posjetitelji ovog vodećeg regionalnog centra za shopping i zabavu moći uživati u dnevnom boravku profesora Baltazara.

U gostima ovog simpatičnog znanstvenika u igraonici Mini Lumini, mali i veliki ljubitelji svega baltazarskog moći će uživati u druženju i fotografiranju s profesorom Baltazarom i njegovim prijateljima, nagradnoj igri i mnogim drugim iznenađenjima.

Zato pokucajte na vrata dnevnog boravka profesora Baltazara u 11 sati i osigurajte inspirativan početak dana uz druženje i fotografiranje s legendarnim likovima Baltazargrada. Kako bi se i mlađe generacije upoznale s likom i djelom profesora Baltazara bit će predviđeno i bojanje bojanki profesora Baltazara koje će se moći ubacivati u poštanski sandučić, a oni najsretniji će biti nagrađeni baltazarskim poklonom.

Uz razgovor i druženje s profesorom Baltazarom, ne propustite dolazak još jednog gosta, slona Koka, u 11:30 sati kao i predstavljanje jedinog poštanskog sandučića profesora Baltazara. I ovog puta će mališani dobiti priliku osvojiti nagradu ubacivanjem razglednice profesoru Baltazaru u 12:30 sati čime će sudjelovati u nagradnoj igri „Piši i osvoji“ i prisustvovati izvlačenju pobjednika u 13 sati uz ples i dobru zabavu. Nakon kratke stanke od 13:30, neće ostati zakinuti niti ljubitelji ispirativnih priča s obzirom da je već u 15 sati organizirana „Baltazarova čitaonica“ u sklopu koje će sva djeca moći čitati priče i upoznati se sa slikovnicama profesora Baltazara. Mali znanstvenici ne smiju propustiti  igraonicu „Zavrzlamatorske mozgalice“ u 15 sati i kreativnu radionicu u 16:00 sati gdje će se izrađivati leteći stroj profesora Baltazara.

Bombastičan kraj baltazarskog druženja siguran je uz minidisko „Tulum na Baltazarski“ u 17 sati kao i pojedinačno fotografiranje sa profesorom Baltazarom i slonom Kokom u 18 sati. Time će Lumini zajedno s ekipom iz Baltazargrada još jednom pokloniti svojim sugrađanima vrhunsku zabavu za cijelu obitelj. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Grad Novi Marof dodjeljuje 79 studentskih stipendija, objavljen prijedlog liste kandidata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Novi Marof nastavlja ulagati značajna sredstva u obrazovanje, pa će tako i ove akademske godine stipendirati svoje studente kako bi im olakšao obrazovanje.

Nakon provedenog javnog natječaja, Povjerenstvo za dodjelu stipendija razmotrilo je pristigle prijave i utvrdilo prijedlog liste kandidata koji je objavljen na službenim web stranicama Grada.

Prema prijedlogu liste kandidata, ove godine Grad će dodijeliti čak 79 studentskih stipendija u iznosu od 600, odnosno 800 kuna mjesečno. No, budući da je riječ o prijedlogu liste kandidata, svaki od njih ima pravo na podnošenje pisanog prigovora gradonačelniku, i to do petka, 10. veljače.

Gradonačelnik Siniša Jenkač podsjetio je da je Grad Novi Marof, kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata, predvodnik u Varaždinskoj županiji.

– Ove godine, osim što smo povećali brojku za dodjelu stipendija za deficitarna učenička zanimanja na njih čak 95, dodijelit ćemo i značajan broj studentskih stipendija. Ovim financijskim potporama Grad Novi Marof nastoji svojim učenicima i studentima olakšati školovanje, ali i poticati izvrsnost. To je smjer kojeg smo zacrtali i kojeg se namjeravamo držati i u budućnosti – rekao je Jenkač.

Podsjetimo i da je uvjet za dodjelu studentske stipendije u iznosu od 600 kuna mjesečno za studente  koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije, odnosno 800 kuna mjesečno za studente koji studiraju na području Grada Zagreba, u drugim mjestima u Hrvatskoj ili u inozemstvu bila izvrsnost.

Tako su se na natječaj mogli prijaviti svi redovni studenti prve godine koji su zadnja dva razreda srednje škole završili s najmanjom prosječnom ocjenom 4,50 te druge i viših godina studija s jedinstvenom prosječnom ocjenom za prethodne godine studija od najmanje 3,50.

Uz uspjeh na studiju, uvjet za prijavu na natječaj bili su hrvatsko državljanstvo te prebivalište na području Grada Novog Marofa, i to najmanje dvije godine od podnošenja prijave, a kako bi ostvarili pravo na gradsku stipendiju, studenti ne smiju biti korisnici drugih stipendija, kao ni stariji od 26 godina.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Sračincu potpisan Sporazum o suradnji Općine Sračinec i Grada Ljubuški

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sračincu je održano svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji, koji su sklopile Općina Sračinec i Grad Ljubuški (BiH).

Potpisivanju su prisustvovali Krunoslav Lukačić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec, Damir Kozina, pomoćnik gradonačelnika Grada Ljubuški, te djelatnici Općine Sračinec, a potpisali su ga načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ljubuški Tihomir Kvesić.

U ugodnoj i prijateljskoj atmosferi naglašeno je da je ovaj sporazum tek formalno očitovanje prijateljstva između dvaju jedinica lokalne samouprave te da će on biti i početak intenzivne suradnje na mnogim područjima.

– Ovim Sporazumom potpisnici se obvezuju promovirati prijateljstvo, međusobno poštovanje i solidarnost među svojim zajednicama posebice u području turizma, sporta, gospodarstva, stručnog usavršavanja, socijalne solidarnosti i zaštite čovjekove okoline. Potpisnici Sporazuma predano će se angažirati u informiranju svojih građana o posebnostima svake od njih te poticati organizacije civilnog društva, obrazovne ustanove i ostale institucije sa svoga područja na aktivnu razmjenu informacija, iskustava i primjera dobre prakse u svrhu pripreme zajedničkih aktivnosti, inicijativa i projekata. Osobito važnim područjima suradnje ističu se kultura, očuvanje tradicije i sport u službi jačanja duha povezanosti u različitosti, poglavito među mladima. Ovaj dokument predstavlja temelj buduće suradnje i zajedničkih nastojanja za ostvarenje demokratskog angažiranja i građanskog sudjelovanja kao i svih ciljeva koji će doprinijeti razvoju i stabilnosti Europe u kakvoj svi želimo živjeti i raditi – stoji, među ostalim, u Sporazumu.

Suradnja je već ostvarena u sklopu projekta LION – Stabilna politička i ekonomska zajednica, koji Općina Sračinec provodi u suradnji s Gradom Ljubuški, a općinu Sračinec posjetila je i delegacija iz Ljubuškog koja je sudjelovala na 7. Međunarodnom srakarskom fašniku u subotu.

Projekt LION sufinancirala je Europska unija iz Programa Europa za građane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje