Povežite se s nama

Život i društvo

Profesorica Prve gimnazije Martina Vidović prva je hrvatska dobitnica američke stipendije Fulbright TEA

FOTO: Veleposlanstvo SAD-a u R. Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Profesorica biologije na Prvoj gimnaziji Varaždin Martina Vidović prva je hrvatska dobitnica stipendije Fulbright Teaching Excellence and Achievement Programa – Fulbright TEA.

Prilikom posjete Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, profesorica Vidović susrela se sa zamjenicom otpravnika poslova Amy Davison koja joj je čestitala na osvojenoj stipendiji i poželjela uspješan boravak na stipendiji u SAD-u.

– Čestitkama se pridružujemo i mi! Riječ je o izuzetnom uspjehu i veselimo se čuti o iskustvima profesorice Vidović po završetku programa – rekli su iz Veleposlanstva, a čestitkama su se pridružili i iz Prve gimnazije Varaždin.

– Profesorica Vidović putuje 25. siječnja na Floridu i želimo joj sretan put, najljepše iskustvo ikad i da nam se vrati u ožujku puna novih ideja! – poručili su iz Gimnazije.

Fulbright TEA novi je program unutar prestižne ponude programa Fulbright koji je postao dostupan nastavnicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Program financira U.S. State Department, a putem programa nastavnici iz cijelog svijeta pohađaju šestotjedni program profesionalnog usavršavanja na visokim učilištima i srednjim školama u SAD-u.

– Sigurni smo da će Fulbright TEA program značajno pridonijeti daljnjem nastavku uspješne akademske razmjene između Hrvatske i SAD-a – navode iz Veleposlanstva.

Život i društvo

Hrvatsko-američki redatelj N. Knez nastavlja snimati dokumentarce o braniteljima sa sjevera Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsko – američki redatelj Nikola Knez svako malo javlja se s nekim novim dokumentarnim filmom, pretežno o stvaranju hrvatske države, odnosno hrvatskim braniteljima.

Riječ je o vrhunskom redatelju, koji je dosad na raznim međunarodnim filmskim festivalima osvojio oko 70 nagrada i priznanja, a ono što je ipak najvažnije je činjenica da svojim dokumentarnim filmovima prenosi istinu i ljepote Hrvatske.

Podsjećamo, u Americi ima svoju filmsku tvrtku „iFilms LLC“, a lani je snimio i dokumentarni film o Mladenu Pavkoviću, varaždinskom novinaru i publicisti, te hrvatskom branitelju i predsjedniku Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.).

Ovih dana završio je još jedan svoj film. Ovog puta o hrvatskim braniteljima iz Legrada! Naime, u ovom je mjestu jedno vrijeme proveo i svoje djetinjstvo, a potom je otišao u Texas, gdje i danas živi i radi, i gdje je osnovao Hrvatski filmski institut.

Dokumentarni film „Hrvatski branitelji iz Legrada“, u trajanju od 40 minuta, može se pogledati na Youtubeu.

– Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) sklopila je Sporazum s Općinom Legrad o izgradnji spomenika hrvatskim braniteljima u gradskom parku u Legradu, pa će sa svečanim otvorenjem spomenika biti prikazan i Knezov film – naveo je u priopćenju Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Nastavite čitati

Život i društvo

“Simply the best” nagrada za Dane vrganja u Paki i Udrugu žena Vidovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Simply the best je godišnja nagrada koju za inovativnost i kreativnost u turizmu dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i magazin Way to Croatia.

Ove nahrade ove su godine stigle i u Varaždinsku županiju.

Dani vrganja i crnog tartufa u Paki osvojili su godišnju turističku nagradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije jer svojim raznolikim sadržajima i specifičnom gastro-ponudom obogaćuju atraktivnost turističke ponude destinacije.

Nagradu su dobili u kategoriji “Manifestacije”, podkategorija hrane i pića.

Turističkoj zajednici Grada Novoga Marofa je nagradu u kategoriji manifestacija u Biogradu dodijelila Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

Nagrađena je i Udruga žena Vidovec iz Vidovca u kategoriji udruga. Nagrada je dodijeljena za čuvanje baštine te za gastro i druge ativnosti kojima se promovira lokalna zajednica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje