Povežite se s nama

Život i društvo

Projekt „Amazing Amazon of Europe“: u subotu festival bicikliranja do Drave

Foto: Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Tok rijeke Drave već je odavno prepoznat kao jedan od najljepših i netaknutih riječnih krajolika u Europi, stoga je s pravom nazvana i „Europskom Amazonom“.

Upravo iz tog razloga prije nekoliko godina pokrenut je projekt „Amazing Amazon of Europe“ s osnovnim ciljem očuvanja jedinstvene prirodne baštine rijeke Drave , te razvoja cikloturističkih ruta i ponude uz rijeke.

U provođenje projekta bila je uključena i Varaždinska županija zajedno s partnerima iz susjednih zemalja, a jedna od aktivnosti bila je i organizacija Amazon of Europe Festivala koji smo prvi puta održali 2022. godine sa ciljem upoznavanja stanovnika našega kraja s novom turističkom ponudom kreiranom u ovom projektu.

Zbog iznimnog interesa za ovakvu vrstu aktivnosti, želi se građane i ove godine bolje upoznati s ovom našom jedinstvenom riznicom velike biološke raznolikosti, okruženom bogatom kulturnom baštinom i gostoljubivim ljudima, što dravsko područje čini savršenim okruženjem za biciklističku i riječnu avanturu.

Više detalja o samoj organizaciji festivala i brojnim zanimljivim aktivnostima koje očekuju sudionike dolaskom do Drave, možete doznati na linku u nastavku; Amazing AoE Festival 2024. – Avantura te zove! (turizam-vzz.hr)

Jedna od aktivnosti je biciklijada. Početak bicikliranja je u subotu, 11. svibnja, u 10 sati ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu, a nastavak druženja na River Ranchu u Svibovcu uz sportske aktivnosti i okrijepu od 11 sati.

Potrebno se prijaviti, a sve informacije nađite na prehodnoj poveznici.

Život i društvo

Grad Novi Marof poziva građane da prijave štete od tuče

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak donio je dana 20.6.2024. godine Odluku o proglašenju prirodne nepogode – tuča, za područja Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum, koja je prouzročila velike materijalne štete na poljoprivredi, komunalnoj infrastrukturi i prometu dana 16.6.2024. godine.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika (s područja Grada Novog Marofa) sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda i Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda, nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete.

Šteta se prijavljuje na Obrascu PN, putem e-maila: [email protected], poštom na adresu Grad Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof, ili osobno u nadležnom odjelu Grada Novog Marofa, 1. kat, soba br. 7, zaključno do 14. srpnja 2024. godine.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Španciranje po Varaždin Bregu uz gulaš, živu glazbu i finu kapljicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec i u organizaciji Udruge vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, a pod pokroviteljstvom Općine Gornji Kneginec u subotu 22. lipnja 2024. godine održano je šesto po redu „Španciranje po Varaždin Bregu“.

Stotinjak sudionika ove manifestacije okupilo se u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji gdje su im podijeljene majice s logotipom Općine, Udruge i manifestacije, etui i čaše. Okupljene su pozdravili saborski zastupnik i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški i predsjednik Udruge Robert Đuranec zaželivši svima dobro druženje i veselo raspoloženje.

Ruta ovog španciranja, koja je bila duga oko pet kilometara, kretala se po Feljuru, Malom i Dugom Vrhu te Šemigovoj grabi. Uz početnu postaju kod škole druga postaja za okrijepu i jelo bila je u Šumici na Dugom Vrhu, a posljednja na Malom Vrhu kod prostorija Lovačke udruge „Zec“ gdje je, uz živu glazbu, svim posjetiteljima podijeljen izvrstan gulaš.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje