Povežite se s nama

Međimurje

Projekt ‘Loptalica’ i u Dječjem vrtiću ‘Žibeki’ u Pribislavcu, MEGIBA razveselila djecu loptama

Objavljeno:

- dana

Društvo sportske rekreacije “Međimurska gibalica” već dvije godine provodi aktivnosti projekta „Loptalica“ u Dječjem vrtiću “Jelenko” u Domašincu. S obzirom na to da je navedeno Društvo registrirano na području Općine Pribislavec, sada kreće s provođenjem spomenute aktivnosti i u matičnoj općini.

Navedeno Društvo javilo se na Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba Općine Pribislavec za 2022. godinu, temeljem kojeg su općinski načelnik Matija Ladić kao predstavnik Općine Pribislavec i predsjednik Društva MEGIBA Dejan Posavec sklopili Ugovor o dodjeli financijske potpore prema programu javnih potreba Općine Pribislavec za 2022. godinu.

Sklapanjem navedenog Ugovora ostvarena su potrebna financijska sredstva za provedbu aktivnosti projekta „Loptalica“, koji u dogovoru s Anitom Caban, ravnateljicom Dječjeg vrtića “Žibeki” Pribislavec, kreće s provedbom i u tom Vrtiću, tako da će se aktivnosti provoditi jednom tjedno.

Također, navedeno Društvo MEGIBA poklonilo je djeci Dječjeg vrtića “Žibeki” Pribislavec set lopti i ostale sportske artikle, što je kod njih izazvalo veliko veselje.

Međimurje

Počela adaptacija i opremanje Macanovog doma u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Čakovec

Počeo je projekt adaptacije i opremanja “Macanovog doma”.

Naime, Grad Čakovec izradio je projektnu dokumentaciju te istu prijavio za sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske i ostvario pravo na sufinanciranje u iznosu od 48.454,56 eura. Podsjećamo kako je riječ o projektu koji je prošao Gradu Čakovcu u okviru Natječaja i Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 157.950,39 eura.

Bez većih ulaganja

Zgrada “Macanovog doma” spomenik je arhitekture unutar zaštićene spomeničke cjeline centra grada Čakovca. U funkciji je od izgradnje 1938. godine, a od tada čak 50-ak godina nije bilo većih ulaganja, dok je 1988. godine odrađena rekonstrukcija grijanja i elektroinstalacija, zamijenjena stolarija, izvršena sanacija zidova od vlage, a dio prostora preuređen je tad u poslovno – ugostiteljski dio.

Novim projektom najavljena je rekonstrukcija zgrade, uz kvalitetno i suvremeno opremanje sportske dvorane

Pomoćne prostorije nisu funkcionalne i već su dotrajale, kao i dvorana, tako da će se postaviti novi prozori, podne keramičke obloge, rekonstruirati i opremiti svlačionice i sanitarni čvorovi te dobaviti i postaviti nova sportska oprema.

U cilju promicanja pristupačnosti građevine osobama s invaliditetom već je postavljena pristupna rampa za osobe s invaliditetom uz ulično pročelje građevine. U svrhu povećanja energetske učinkovitosti sustave rasvjete, provest će se i zamjena postojeće rasvjete s energetski učinkovitim rješenjima (LED).

– Sve su to dobre vijesti i za više od 400 članova Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec koji u najvećoj mjeri koriste prostore, a među njima je čak 240 djece predškolske dobi. “Macanov dom” koristi i velik broj udruga, skupina građana i sportskih klubova, za svoja okupljanja, treninge i pripreme za sve razine natjecanja. Grad Čakovec se zalaže za promicanje, razvoj i unapređenje rekreativnog i vrhunskog sporta na području grada, županije i šire. Obnova “Macanovog doma” je značajan korak u tom smjeru – istaknula je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Nastavite čitati

Međimurje

Na području Murskog Središća staju na kraj dosadnim komarcima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. lipnja, u jutarnjim satima proveden je adulticidni tretman komaraca na području grada Mursko Središće te u naseljima Peklenica, Križovec i Brezje, a u večernjim satima tretirani su komarci u naselju Štrukovec i Hlapičina.

Adulticidno tretiranje komaraca provodi tvrtka Bioinstitut preparatom na bazi permetrina Phobi super PB+ u koncentraciji od 5% metodom hladnog zamagljivanja, pojasnili su iz Grada.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje