Povežite se s nama

Međimurje

Prolongirani radovi na Centru za kulturu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Kolegij gradonačelnika Murskog Središća odobrio je Lovačkom društvu „Zec“ financijsku pomoć za povećanu lovozakupninu i proslavu 70. obljetnice rada Društva u iznosu od 1.000 kuna iz sredstava rezerve za sport, uz prethodnu suglasnost Povjerenstva za razmatranje projekata, programa i manifestacija udruga u 2016. godini.

Dobre vijesti stižu i u Osnovnu školu, kojoj je odobrena zamolba za sufinanciranje školske kuhinje za treće dijete u obitelji koje istodobno polazi OŠ Mursko Središće. Školska kuhinja sufinancirat će se za 10 učenika, u ukupnom iznosu od 3.040 kuna u razdoblju od rujna do prosinca 2016. godine.

Uz to, kolegij gradonačelnika Dražena Srpaka prolongirao je Tekeli projekt inženjeringu rok za izvođenje građevinskih radova adaptacije i dogradnje zgrade Centra za kulturu u Murskom Središću do 11. studenoga ove godine, zbog obavljanja izvantroškovničkih radova u visini 23,91 posto cijene osnovnih ugovorenih radova. Na sjednici stručnog kolegija raspravljalo se i o pokretanju postupka kandidiranja za financiranje postavljanja digitalnih pokazivača brzine u Peklenici i Murskom Središću.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!