Povežite se s nama

Međimurje

Prolongirani radovi na Centru za kulturu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Kolegij gradonačelnika Murskog Središća odobrio je Lovačkom društvu „Zec“ financijsku pomoć za povećanu lovozakupninu i proslavu 70. obljetnice rada Društva u iznosu od 1.000 kuna iz sredstava rezerve za sport, uz prethodnu suglasnost Povjerenstva za razmatranje projekata, programa i manifestacija udruga u 2016. godini.

Dobre vijesti stižu i u Osnovnu školu, kojoj je odobrena zamolba za sufinanciranje školske kuhinje za treće dijete u obitelji koje istodobno polazi OŠ Mursko Središće. Školska kuhinja sufinancirat će se za 10 učenika, u ukupnom iznosu od 3.040 kuna u razdoblju od rujna do prosinca 2016. godine.

Uz to, kolegij gradonačelnika Dražena Srpaka prolongirao je Tekeli projekt inženjeringu rok za izvođenje građevinskih radova adaptacije i dogradnje zgrade Centra za kulturu u Murskom Središću do 11. studenoga ove godine, zbog obavljanja izvantroškovničkih radova u visini 23,91 posto cijene osnovnih ugovorenih radova. Na sjednici stručnog kolegija raspravljalo se i o pokretanju postupka kandidiranja za financiranje postavljanja digitalnih pokazivača brzine u Peklenici i Murskom Središću.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog pomaže mladim obiteljima subvencioniranjem kamata kredita

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog i Wüstenrot stambena štedionica d.d. potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji i međusobnim pravima i obvezama u provedbi programa subvencioniranja stambenih kredita na području Grada Preloga.

Subvencioniranje stambenih kredita odnosi se na subvencioniranje kamata na stambene kredite koji su ugovoreni u periodu od dana stupanja na snagu Odluke o subvencioniranju stambenih kredita mladim obiteljima s područja Grada Preloga.

Podnositeljima zahtjeva koji steknu propisane uvjete odobrit će se dodatno subvencioniranje kamata kredita u iznosu od 2.500, odnosno 5.000 kuna. Ugovor su potpisali Ivan Ostojić, član Uprave Wüstenrot stambene štedionice d.d. te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je istaknuo:

– Interes za gradnju u Prelogu je velik. Krajem prošle godine prodali smo osamnaest parcela za stambenu izgradnju, kreće gradnja stanova iz programa POS, a najavljene su i kreću u realizaciju privatne investicije vezane uz stanogradnju. Mladim obiteljima pomažemo i na ovaj način, subvencioniranjem kamata kredita.

Sve informacije o načinu realizacije možete dobiti u Upravi Grada Preloga.

Nastavite čitati

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati