Povežite se s nama

Crna kronika

Teško ozlijeđena Austrijanka koja je izazvala prometnu nesreću u Pribislavcu!

prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Kako javlja Policijska uprava međimurska, u protekla 24 sata na području Međimurske županije evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama. U njima su dvije osobe lakše, a jedna teško ozlijeđena. Dogodilo se pet nesreća s nastalom materijalnom štetom.

U utorak oko 9.45 sati u Pribislavcu, na kolniku Ulice dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozačica osobnog automobila austrijskih nacionalnih oznaka, 51-godišnja državljanka Republike Austrije, uključivala u promet s prilazne ceste na kolnik Ulice dr. Ante Starčevića. Pritom nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je vozilom udarila u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka. Njime je kolnikom Ulice dr. Ante Starčevića upravljala 56-godišnjakinja s područja općine Pribislavec.

Uslijed udara, osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka odbačen je izvan kolnika gdje je udario u drveno betonsku ogradu kuće. Osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka odbačen je izvan kolnika u desno, gdje je udario u prometne znakove.

Vozačica, 51-godišnjakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima Međimurske županije očekuje se povećan broj vozila i sudionika u prometu.

Ovom prilikom PUM upućuje apel vozačima da poštuju prometne propise, zbog vlastite sigurnosti, kao i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Savjeti Policijske uprave međimurske sudionicima u prometu tijekom uskršnjih blagdana

Pred nama su uskrsni blagdani. Svake godine tijekom tih dana u značajnoj mjeri povećava se intenzitet prometa na našim prometnicama i graničnim prijelazima zbog dolaska naših državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu, ali i tranzita prometa stranih državljana koji su na proputovanju kroz našu zemlju. Uslijed povećanog prometa na cestama, povećava se i broj prometnih nesreća i broj osoba stradalih u njima.

Većina prometnih nesreća događa se jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise. Iz tih razloga policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa i poduzimati niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Činjenica je kako je aktivnost policije samo jedan od faktora kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica. Primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može se ostvariti isključivo i samo poduzimanjem mjera policije. Iz tih razloga policija upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i savjetuje:

Na put krećite odmorni, odnosno ako ste umorni, bez obzira na blizinu odredišta, zaustavite se i odmorite. Prije polaska na put provjerite ispravnost vozila, stanje guma i posjedovanje odgovarajuće opreme. Prije putovanja pravovremeno se informirajte o vremenskim prilikama i stanju na cestama. Vežite se sigurnosnim pojasom. Pobrinite se za primjeren smještaj djece u vozilu. Brzinu kretanja vozila prilagodite stanju na cesti i uvjetima vidljivosti. Poštujte ograničenja brzine (zakonska ili ona postavljena prometnim znakom). Ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje. Bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja. Pri vožnji u kolonama, za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta (magla, kiša), povećajte razmak između vozila ispred, imajući na umu duži zaustavni put. Za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta, izbjegavajte nagla kočenja, nagla ubrzanja i nagla okretanja kotača upravljača.

Ujedno, zbog očekivanog povećanja prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi u petak, 30. ožujka u poslijepodnevnim i večernjim satima, u subotu, 31. ožujka u jutarnjim satima, i u ponedjeljak, 2. travnja u poslijepodnevnim i večernjim satima, posebice graničnim prijelazima, središtima gradova, prilazima većim trgovačkim centrima, policija poziva sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i tolerantno ponašanje, kako bi uskrsni blagdani protekli sa što manje stradalih.

Naposljetku, savjetuju građanima da prilikom odlaska u kupovinu i na misna slavlja ne ostavljaju torbice, mobitele, novčanike i druge slične predmete na vidljivim mjestima u vozilima kako ne bi postali žrtve provalnika.

Sretan Uskrs te mirne i sigurne blagdane želi vam Policijska uprava međimurska.

Crna kronika

Policija zaustavila auto kod Ludbrega te ga poslali na izvanredni tehnički pregled

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 20. svibnja, u 13 sati u Kalničkoj ulici u Poljancu, prilikom nadzora i kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su automobil kojim je upravljao muškarac starosti 31 godina iz Malog Bukovca.

Tijekom kontrole prometa, policijski službenici posumnjali u tehničku ispravnost vozila, te je osobno vozilo upućeno na izvanredni tehnički pregled.

Na tehničkom pregledu vozila u Stanici za tehnički pregled je utvrđeno pet opasnih nedostataka i 19 velikih nedostataka, zbog čega je vozilo isključeno iz prometa, te su sa vozila skinute registarske oznake.

Vozaču su policijski službenici uručili prekršajni nalog. Za takvu vrstu prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Varaždinskih Toplica pijani 24-godišnjak bez vozačke autom sletio u potok

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vozači pod utjecajem alkohola sudjelovali su proteklog vikenda u dvije prometne nesreće.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 21. svibnja, oko 12 sati u Svibovcu Topličkom, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola od 1.65 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije, jer mu je vozačka dozvola ukinuta zbog sakupljenih negativnih bodova upravljao 24-godišnjak. Upravljao je iz smjera Ludbrega u smjeru Varaždinskih Toplica. Zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio je nadzor nad vozilom u izletio van kolnika u potok, javila je PU varaždinska. Ozlijeđenom je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj općoj bolnici, a ozljede njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 22. svibnja, oko 00.00 sati u Zbelavi, ozlijeđena je jedna osoba. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola od 1.22 g/kg upravljao 35-godišnjak. Uključivao se na kolnik Varaždinske ulice, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje, te je došlo do udara prednjeg djela vozila kojim je iz smjera Gornjeg Kneginca upravljao 20-godišnjak. Vozilo je uslijed udara odbačeno u dvorišnu ogradu. Ozljede je zadobio 20-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje