Povežite se s nama

Crna kronika

Teško ozlijeđena Austrijanka koja je izazvala prometnu nesreću u Pribislavcu!

prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Kako javlja Policijska uprava međimurska, u protekla 24 sata na području Međimurske županije evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama. U njima su dvije osobe lakše, a jedna teško ozlijeđena. Dogodilo se pet nesreća s nastalom materijalnom štetom.

U utorak oko 9.45 sati u Pribislavcu, na kolniku Ulice dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozačica osobnog automobila austrijskih nacionalnih oznaka, 51-godišnja državljanka Republike Austrije, uključivala u promet s prilazne ceste na kolnik Ulice dr. Ante Starčevića. Pritom nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom. Zbog toga je vozilom udarila u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka. Njime je kolnikom Ulice dr. Ante Starčevića upravljala 56-godišnjakinja s područja općine Pribislavec.

Uslijed udara, osobni automobil austrijskih nacionalnih oznaka odbačen je izvan kolnika gdje je udario u drveno betonsku ogradu kuće. Osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka odbačen je izvan kolnika u desno, gdje je udario u prometne znakove.

Vozačica, 51-godišnjakinja je vozilom hitne medicinske pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Nastupanjem povoljnih vremenskih uvjeta na prometnicima Međimurske županije očekuje se povećan broj vozila i sudionika u prometu.

Ovom prilikom PUM upućuje apel vozačima da poštuju prometne propise, zbog vlastite sigurnosti, kao i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Savjeti Policijske uprave međimurske sudionicima u prometu tijekom uskršnjih blagdana

Pred nama su uskrsni blagdani. Svake godine tijekom tih dana u značajnoj mjeri povećava se intenzitet prometa na našim prometnicama i graničnim prijelazima zbog dolaska naših državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu, ali i tranzita prometa stranih državljana koji su na proputovanju kroz našu zemlju. Uslijed povećanog prometa na cestama, povećava se i broj prometnih nesreća i broj osoba stradalih u njima.

Većina prometnih nesreća događa se jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise. Iz tih razloga policija će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti cestovnog prometa i poduzimati niz preventivno-represivnih aktivnosti.

Činjenica je kako je aktivnost policije samo jedan od faktora kojim se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i njihovih posljedica. Primjerena sigurnost u cestovnom prometu ne može se ostvariti isključivo i samo poduzimanjem mjera policije. Iz tih razloga policija upozorava sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i savjetuje:

Na put krećite odmorni, odnosno ako ste umorni, bez obzira na blizinu odredišta, zaustavite se i odmorite. Prije polaska na put provjerite ispravnost vozila, stanje guma i posjedovanje odgovarajuće opreme. Prije putovanja pravovremeno se informirajte o vremenskim prilikama i stanju na cestama. Vežite se sigurnosnim pojasom. Pobrinite se za primjeren smještaj djece u vozilu. Brzinu kretanja vozila prilagodite stanju na cesti i uvjetima vidljivosti. Poštujte ograničenja brzine (zakonska ili ona postavljena prometnim znakom). Ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje. Bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja. Pri vožnji u kolonama, za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta (magla, kiša), povećajte razmak između vozila ispred, imajući na umu duži zaustavni put. Za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta, izbjegavajte nagla kočenja, nagla ubrzanja i nagla okretanja kotača upravljača.

Ujedno, zbog očekivanog povećanja prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi u petak, 30. ožujka u poslijepodnevnim i večernjim satima, u subotu, 31. ožujka u jutarnjim satima, i u ponedjeljak, 2. travnja u poslijepodnevnim i večernjim satima, posebice graničnim prijelazima, središtima gradova, prilazima većim trgovačkim centrima, policija poziva sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i tolerantno ponašanje, kako bi uskrsni blagdani protekli sa što manje stradalih.

Naposljetku, savjetuju građanima da prilikom odlaska u kupovinu i na misna slavlja ne ostavljaju torbice, mobitele, novčanike i druge slične predmete na vidljivim mjestima u vozilima kako ne bi postali žrtve provalnika.

Sretan Uskrs te mirne i sigurne blagdane želi vam Policijska uprava međimurska.

Crna kronika

Ima i toga: netko je muškarcu (71) kod Cvetlina iz dvorišta ukrao drva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 28. veljače do 8. travnja, u Jazbini Cvetlinskoj, nepoznati je počinitelj iz dvorišta otuđio drva u vlasništvu 71-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina eura, javila je varaždinska policija.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Ipak, ima i dobrih vijesti jer je policija riješila drugu krađu.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe. On je, kako se sumnja, 18. travnja, u Bednji, iz kuće u vlasništvu 58-godišnjaka otuđio novac u iznosu od oko 2000 eura. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Direktorica tvrtke iz Preloga za sebe zadržala milijune kuna te je muljala s računima svog društva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 11. travnja 2024., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatske državljanke stare 48 godina zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz Kaznenog zakona, utaje poreza ili carine iz KZ-a i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz KZ-a.

– Okrivljenu 48-godišnjakinju tereti se da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Varaždinu, kao direktorica trgovačkog društva iz Preloga, u više navrata u banci i na bankomatu bez osnove isplatila s računa društva i nepripadno zadržala za sebe novac društva u ukupnom iznosu većem od 3.800.000 kuna. Okrivljenici se stavlja na teret da je od prosinca 2019. do kolovoza 2020. godine u Prelogu, kao direktorica istog društva, izdala račune povezanom društvu iz Zagreba za isporuku robe i obavljene usluge u iznosu većem od 6.800.000 kuna, za koje ne postoji vjerodostojna dokumentacija, kao i da nije prijavila niti platila porez na dodanu vrijednost (ukupno više od 1.700.000 kuna). Okrivljenicu se tereti i da od prosinca 2019. godine pa nadalje nije vodila poslovne knjige društva koje je po zakonu obvezna voditi ili ih je vodila tako da je otežana preglednost poslovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje