Povežite se s nama

Crna kronika

Protekli vikend čak deset prometnih nesreća, među ozlijeđenima jedan osmogodišnjak

Objavljeno:

- dana

BURNO

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i pet nesreća s materijalnom štetom.

U ulici Stjepana Radića u Majerju u petak, 24. ožujka oko 14.15 sati dogodila se prometna nesreća gdje je nastradala 34-godišnja vozačica.

Žena stara 34 godine upravljala je osobnim vozilom u smjeru Sračinca. Zbog neprilagođene brzine u jednom je trenutku prednjim djelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljao 61-godišnjak. On je smanjio brzinu kretanja radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera i namjere skretanja ulijevo.

Od siline udara, njegovo je vozilo odbačeno ulijevo te je desnim bočnim dijelom udarilo u prednji desni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak koji se kretao brzinom većom od dopuštene u naselju.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena 34-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Ozlijeđeni osmogodišnjak

Druga nesreća dogodila se na državnoj cesti D-2 u Varaždinskoj ulici u Bolfanu gdje je ozlijeđen osmogodišnji dječak.

Muškarac star 45 godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Ludbrega prema Koprivnici. Dolaskom u Bolfan, nije se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza, zbog čega je prednjim dijelom vozila udario osmogodišnjaka koji je prelazio kolnik. Ozlijeđenom je dječaku pružena pomoć u Općoj bolnici Koprivnica, a njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Nesreća i u Zagrebačkoj

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 25. ožujka oko 9.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Muškarac star 50 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera ulice Miroslava Krleže. Dolaskom do parkirališta u Zagrebačkoj ulici, započeo je skretanje ulijevo, a da prethodno nije propustio bicikl kojim je biciklističkom stazom, iz smjera Gospodarske ulice prema ulici Miroslava Krleže, upravljala 53-godišnjakinja.

Prilikom udara prednjeg lijevog dijela osobnog vozila u prednji kotač bicikla, biciklistica je izgubila nadzor nad upravljačem i pala na kolnik. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Ušao u raskrižje i oduzeo prednost

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 25. ožujka oko 11 sati u Lančiću, na raskrižju državne cesti D-35 s lokalnom cestom ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac star 38 godina upravljao je osobnim vozilom te se dolaskom do raskrižja s državnom cestom nije zaustavio na prometni znak „obavezno zaustavljanje“. Vozilom je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska biciklu kojim je iz smjera Ivanca prema Kaniži upravljao 54-godišnjak.

Pritom je prednjim dijelom vozila udario u lijevu pedalu bicikla, uslijed čega je 54-godišnjak izgubio ravnotežu i pao na kolnik. Ozlijeđeni biciklist prevezen je u Opću bolnicu Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Alkohol uzrok nesreći

Na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice u Varaždinu jučer, 26. ožujka oko 21.50 sati, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac star 52 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.18 g/kg Međimurskom ulicom iz smjera Čakovca. Dolaskom do raskrižja s Koprivničkom ulicom ušao je u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu i započeo skretati u lijevo, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak koji je također ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla, zadržavajući smjer kretanja.

Tom je prilikom došlo do sudara vozila pri čemu je ozlijeđena 39-godišnja putnica iz vozila 31-godišnjaka. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Izvor: ILUSTRACIJA
Foto:

Crna kronika

Kod mladog Ivančanina nađena 52 grama amfetamina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

droga amfetamin PU međimurska1
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 22 godine.

Sumnja se da je kod sebe ilegalno posjedovao 52 grama bijele praškaste materije nalik na opojnu drogu.

Vještačenjem praškaste materije u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ utvrđeno je da se radi o kemijskoj drogi amfetamin, javila je policija.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštena proizvodanja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov ukrao dječja kolica vrijedna nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. travnja, u poslijepodnevnim satima na parkiralištu uz nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava kod naselja Oporovec nepoznati počinitelj ukrao je dječja kolica koja je vlasnik ostavio pokraj svog osobnog automobila i otišao u šetnju nasipom.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati