Povežite se s nama

Crna kronika

Protekli vikend čak deset prometnih nesreća, među ozlijeđenima jedan osmogodišnjak

Objavljeno:

- dana

BURNO

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i pet nesreća s materijalnom štetom.

U ulici Stjepana Radića u Majerju u petak, 24. ožujka oko 14.15 sati dogodila se prometna nesreća gdje je nastradala 34-godišnja vozačica.

Žena stara 34 godine upravljala je osobnim vozilom u smjeru Sračinca. Zbog neprilagođene brzine u jednom je trenutku prednjim djelom vozila udarila u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljao 61-godišnjak. On je smanjio brzinu kretanja radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera i namjere skretanja ulijevo.

Od siline udara, njegovo je vozilo odbačeno ulijevo te je desnim bočnim dijelom udarilo u prednji desni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak koji se kretao brzinom većom od dopuštene u naselju.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena 34-godišnja vozačica te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine ozljede za sad nisu okvalificirane.

Ozlijeđeni osmogodišnjak

Druga nesreća dogodila se na državnoj cesti D-2 u Varaždinskoj ulici u Bolfanu gdje je ozlijeđen osmogodišnji dječak.

Muškarac star 45 godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Ludbrega prema Koprivnici. Dolaskom u Bolfan, nije se zaustavio ispred obilježenog pješačkog prijelaza, zbog čega je prednjim dijelom vozila udario osmogodišnjaka koji je prelazio kolnik. Ozlijeđenom je dječaku pružena pomoć u Općoj bolnici Koprivnica, a njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Nesreća i u Zagrebačkoj

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 25. ožujka oko 9.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Muškarac star 50 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera ulice Miroslava Krleže. Dolaskom do parkirališta u Zagrebačkoj ulici, započeo je skretanje ulijevo, a da prethodno nije propustio bicikl kojim je biciklističkom stazom, iz smjera Gospodarske ulice prema ulici Miroslava Krleže, upravljala 53-godišnjakinja.

Prilikom udara prednjeg lijevog dijela osobnog vozila u prednji kotač bicikla, biciklistica je izgubila nadzor nad upravljačem i pala na kolnik. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Ušao u raskrižje i oduzeo prednost

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 25. ožujka oko 11 sati u Lančiću, na raskrižju državne cesti D-35 s lokalnom cestom ozlijeđena je jedna osoba. Muškarac star 38 godina upravljao je osobnim vozilom te se dolaskom do raskrižja s državnom cestom nije zaustavio na prometni znak „obavezno zaustavljanje“. Vozilom je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska biciklu kojim je iz smjera Ivanca prema Kaniži upravljao 54-godišnjak.

Pritom je prednjim dijelom vozila udario u lijevu pedalu bicikla, uslijed čega je 54-godišnjak izgubio ravnotežu i pao na kolnik. Ozlijeđeni biciklist prevezen je u Opću bolnicu Varaždin, a njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Alkohol uzrok nesreći

Na raskrižju Međimurske i Koprivničke ulice u Varaždinu jučer, 26. ožujka oko 21.50 sati, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac star 52 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.18 g/kg Međimurskom ulicom iz smjera Čakovca. Dolaskom do raskrižja s Koprivničkom ulicom ušao je u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu i započeo skretati u lijevo, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak koji je također ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla, zadržavajući smjer kretanja.

Tom je prilikom došlo do sudara vozila pri čemu je ozlijeđena 39-godišnja putnica iz vozila 31-godišnjaka. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Izvor: ILUSTRACIJA
Foto:

Crna kronika

U Sračincu neoprezno otvorio vrata auta i oborio biciklistu (60)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nesreća, biciklist, ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 18. siječnja, oko 10.15 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 40 godina nalazio se u zaustavljenom osobom vozilu na parkiralištu te u jednom trenutku otvorio prednja lijeva vrata vozila, a da se prethodno nije uvjerio da time ne ometa kretanje drugih sudionika u prometu.

Pritom je vratima vozila udario u prednji desni dio upravljača bicikla kojim je uz desni rub kolnika Varaždinske ulice u smjeru Majerja, upravljao 60-godišnjak, javila je PU varaždinska. Biciklist je uslijed udara, izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lagala da je platila davanja i plaće radnicima pa osumnjičena za kaznena djela davanja lažnog iskaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krađe

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva i obavijesti nadležne porezne uprave, proveli su kriminalističko istraživanje kaznenih djela davanja lažnog iskaza.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 38-godišnjakinja u svojstvu osnivača i odgovorne osobe, prilikom upisa u sudski registar dvaju trgovačkih društava, krajem rujna 2020. i krajem listopada 2015. godine, potpisala izjavu iz koje proizlazi da je podmirila sva porezna davanja i doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te da ne duguje plaće radnicima.

Konkretno, davanjem lažnog iskaza ustvrdila je kako nema nepodmirenih dugovanja, što nije odgovaralo stvarnom činjeničnom stanju. Protiv osumnjičene 38-godišnjakinje sa širega područja Grada Čakovca, zbog počinjenja dvaju kaznenih djela davanja lažnog iskaza, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi.

Nastavite čitati