Povežite se s nama

Crna kronika

Provalili u kuću i ugostiteljski objekt u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

PROVALNICI U BIJEGU

U proteklih sedam dana na području Varaždinske županije dogodile su se dvije provale.

U ulici Antuna Branka Šimića u Varaždinu, od 13. do 18. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 59- godišnjaka. Visina materijalne štete i otuđene stvari utvrdit će se naknadno, a varaždinska policija radi na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Druga provala dogodila se tijekom noći sa 17. na 18. siječnja. Nepoznati je počinitelj u ulici Braće Radića u Varaždinu provalio u ugostiteljski obrt te ukrao novac i suhomesnate proizvode. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. Varaždinska policija nastavlja s utvrđivanjem počinitelja ovog kaznenog djela protiv kojeg će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Uhićen stranac (34) koji je vodio poslovanje varaždinske tvrtke: oštetio državu za 450.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uhićen je 34-godišnji strani državljanin koji je bio voditelj poslovanja trgovačkog društva iz Varaždina.

Sumnja se da je on kao voditelj poslovanja trgovačkog društva u razdoblju od 1. siječnja 2020. do 31. prosinca 2022. godine, počinio kaznena djela zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznena djela utaja poreza ili carine te kaznena djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Ukupna materijalna šteta počinjena opisanim kaznenim djelima iznosi oko 449.900 eura, za koji iznos je oštećen proračun RH. Protiv 34-godišnjaka podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac (34) predao policajcima 100-tinjak grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 34-godišnjakom utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, javila je PU međimurska.

Naime, neposredno prije početka pretragom doma i drugih prostorija u Orehovici, Đurđevdanskoj ulici, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno predao dvije PVC vrećice ispunjene drogom sintetskim kanabinoidom, ukupne mase 102,9 grama te PVC vrećicu s 49 papirnatih smotuljaka, također ispunjenih sintetskim kanabinoidom, ukupne mase 15,9 grama.

Policijski službenici oduzeli su drogu, dok je provedenim vještačenjem utvrđeno da se radi o sintetskom kanabinoidu ADB-BUTINACA.

Ujedno, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni u Orehovici, Đurđevdanskoj ulici prodao 16 smotuljaka spomenute droge dvojici mladića.

Protiv osumnjičenog 34-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje