Povežite se s nama

Crna kronika

Vozač automobila nije se zaustavio i naletio na mopedistu, policija moli očevice da im se jave

Objavljeno:

- dana

IZVANREDNO PRIOPĆENJE POLICIJE

PU varaždinska poslala je izvanredno priopćenje o detaljima današnje nesreće u Varaždinu.

– Muškarac starosti 52 godine upravljao je osobnim vozilom desnom prometnom trakom sjevernog kolničkog traka Koprivničke ulice, u smjeru Optujske ulice.

Određen izvanredni tehnički pregled vozila

Dolaskom do raskrižja s Međimurskom ulicom, za vrijeme kad je na semaforu bilo upaljeno žuto trepćuće svjetlo, a prometom je upravljala pripadnica Prometne jedinice mladeži, koja je prsima bila okrenuta prema osobnom vozilu, s vodoravno ispruženim rukama, nije se zaustavio na njezin znak, već je ušao u raskrižje. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila udario u lijevi bočni dio mopeda kojim je kolnikom Međimurske ulice, preko obilježenog pješačkog prijelaza, iz smjera Čakovca prema ulici Julija Merlića, upravljao 49-godišnjak. Uslijed udara, 49-godišnjak je pao na kolnik pri čemu je ozlijeđen. Medicinsku mu je pomoć na mjestu događaja pružala ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, te ga reanimirala do 10.35 sati, kada je konstatirana smrt – piše u priopćenju PU varaždinske.

APEL: Vozači, imate li saznanja o navedenoj nesreći, javite se policiji!

Na mjesto događaja izašla je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu i obavila očevid uz stručnu pomoć policijskih službenika. Navedena je odredila obdukciju preminulog te  izvanredni tehnički pregled oba vozila.  

Varaždinska policija moli sve građane koji su se u vrijeme nesreće nalazili na navedenom raskrižju ili imaju korisna saznanja o prometnoj nesreći, da se jave u Postaju prometne policije Varaždin ili na broj telefona 192, odnosno 042/372-404.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Crna kronika

Predstavili se kao bankari i policajci pa starijoj osobi ukrali novac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave međimurske sumnja se da su trojica muškaraca starosti od 41, 38 i 25 godina, ženska osoba starosti 28 godina i nepoznata muška osoba počinili kazneno djelo prijevare.

Sumnja se da su kazneno djelo počinili 16. prosinca u Čakovcu u Travničkoj ulici na štetu osobe starije životne dobi.

Najprije su uspostavili telefonski kontakt s oštećenom osobom u kojem su se lažno predstavili kao djelatnici banke, a potom i kao policijski službenici koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica koje osobe imaju kod sebe.

– Uvjeravajući ga na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama, od oštećenog su zatražili da radi daljnje provjere preda novac policijskim službenicima koji će doći na njegovu adresu. Ne sumnjajući u moguću prijevaru, oštećeni im je predao novac, nakon čega su se prevaranti udaljili iz kuće u nepoznatom smjeru – javljaju iz PU međimurske.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv počinitelja podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Okraden 73-godišnjak: iz novčanika mu nestalo nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 73-godišnjaka da je okraden, javila je jutros PU varaždinska.

Prema prijavi, tijekom prosinca 2021. godine, na farmi između Varaždina i Nove Vesi Petrijanečke, nepoznati je počinitelj iz njegovog novčanika otuđio iznos od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje