Povežite se s nama

Međimurje

Put Vukovara kreću donacije didaktičkih igračaka za vrtićare

Objavljeno:

- dana

Međimurke i Međimurci su nebrojeno puta dokazali koliko vole svoj kraj, no ujedno jednako tako otvorenog srca pomažu i drugima kojima je to potrebno, diljem zemlje.

Da se ne zaboravi Vukovar, tijekom cijele godine na samom sjeveru zemlje traju akcije kojima se pomaže grad-heroj, a koje potiču Međimurska županija i Udruga vukovarskih branitelja i logoraša iz Međimurja. Nakon što je uspostavljena prijateljska suradnja s Gradom Vukovarom i Vukovarsko-srijemskom županijom, organizirana je donacija 7 tona hrane. Potom se cijelo Međimurje u okviru obilježavanja Dana Međimurske županije i uz 450. obljetnicu Sigetske bitke pridružilo akciji puštanja 450 lampiona za Vukovar. No, ovog puta donacija ide direktno najmlađima, jer, svjesni teške situacije u Vukovaru, u Županiji su odlučili pomoći Dječjem vrtiću Vukovar I, PO „Mitnica“ te vrtiću „Leptirić“, u vidu donacije didaktičkih igrača.

– Uspješno smo u travnju pomogli akciju za skupljanje sredstva za obnovu Vodotornja, kad smo zajedno s Udrugom skupili oko 50 tisuća kuna, a sad želimo pomoći djeci, kako bi temeljem naše geste potporu dale i ostale hrvatske županije – objasnio je zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje