Povežite se s nama

Crna kronika

Radio raspašoj po kafiću u Ivancu, svladali ga zaštitari, pa zatim policajki slomio nogu

nasilje, bijes, policija,

Objavljeno:

- dana

U jednom ugostiteljskom objektu u Ivancu u petak, 29. prosinca oko 23 sati 36-godišnji muškarac je narušavao javni red i mir, na način što je verbalno i fizički napao goste u objektu.

Po dolasku zaštitara, navedeni je započeo vrijeđati jednog od njih, a potom i fizički nasrnuo na njega. Zaštitari su ga nakon toga savladali, izveli iz ugostiteljskog objekta te zadržali do dolaska policijskih službenika.

Po dolasku policijskih službenika, 36-godišnjak je ponovno nasrnuo na istog zaštitara u namjeri da ga udari. Radi sprječavanja napada na zaštitara i savladavanja aktivnog otpora, policijski su službenici nad istim uporabili sredstva prisile – tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. 

– On se pritom pokušavao oteti iz zahvata te je uslijed otimanja došlo do pada policijske službenice na asfaltirani nogostup i pada 36-godišnjaka na njezinu nogu. Ona je uslijed navedenog zadobila ozljede noge u vidu frakture te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin – ističe PU varaždinska.

Nakon uporabe sredstava prisile, 36-godišnjak je priveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Isti je zbog ozljeda zadobivenih prilikom narušavanja javnog reda i mira i postupanja od strane zaštitara, pregledan po liječniku ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također će se protiv njega podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo  Prisile prema službenoj osobi. Nadalje, nad istim se provodi kriminalističko istraživanje i za kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari, zbog oštećenja u prostoriji za zadržavanje, uslijed udaraca rukama po drvenoj zidnoj oblozi.

Crna kronika

Varaždinka (71) godinu dana četala s muškarcem, on joj svašta napričao, pa mu je poslala 8000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

mobitel, teleoperater
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 71-godišnjakinje za kazneno djelo prijevare.

Ona je, prema prijavi, unatrag godinu dana, putem jedne društvene mreže započela komunikaciju s osobom koja se predstavila kao muškarac, javila je varaždinska policija.

Isti je nakon nekoliko mjeseci dopisivanja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo prijaviteljicu u zabludu, na način da joj je slao fotografije kako se nalazi u bolnici, da je opljačkan i slično, zbog čega mu je u nekoliko navrata na njegove molbe i obećanje da će vratiti, uplatila iznos od oko 8000 eura.

Kako do dana prijave isti nije vratio novac, smatra da je prevarena. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnik ozlijeđen kada ga je u Varaždinu na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 23. travnja, oko 18.30 sati u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 15-godišnji maloljetnik.

Žena starosti 70 godina upravljala je teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza iz smjera Optujske ulice u smjeru Kapucinskog trga.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, nije se zaustavila ispred istog, zbog čega je prednjim desnim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio kolnik preko istog prijelaza. On je uslijed udara odbačen na vjetrobransko staklo, nakon čega je pao na kolnik, javila je PU varaždinska. Pritom je ozlijeđen, a medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje