Povežite se s nama

Život i društvo

Radovi na unutrašnjem uređenju OŠ Ludbreg u punom jeku i bit će gotovi do početka nove školske godine

Objavljeno:

- dana

Da radovi na unutrašnjem uređenju Osnovne škole Ludbreg napreduju prema planu uvjerili su se u četvrtak, 27. srpnja, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, koji su u pratnji svojih suradnika obišli Osnovnu školu.

Župan Anđelko Stričak tom prilikom je naglasio kako je u posljednje dvije godine u Osnovnu školu Ludbreg uloženo čak tri puta više financijskih sredstava nego prethodnih osam godina.

– S uređenjem Osnovne škole Ludbreg krenuli smo tijekom prošle godine, a samo uređenje odvijati će se kroz tri faze, odnosno trajati će tri godine. Prošle godine zamijenjene su elektroinstalacije, ove godine uređujemo unutrašnjost škole – unutarnju stolariju, prozore u dvorani, učionice, kabinete, hodnike, a iduće godine nastavljamo s obnovom školske sportske dvorane. Vrijednost investicija u prošloj godini iznosila je preko 200.000 eura, a u ovoj godini preko 300.000 eura. Kada zbrojimo sve investicije u posljednje dvije godine u Osnovnu školu Ludbreg je uloženo oko 600.000 eura, odnosno tri puta više nego prethodnih osam godina. Sva ova ulaganju imaju za cilj  da naši učenici, nastavnici, odnosno svi uposlenici škole imaju primjerene uvjete za rad te da se dobro i komotno osjećaju u našim ustanovama – istaknuo je Stričak.

Zadovoljstvo viđenim iskazao je i gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić.

– Naša osnovna škola se intenzivno obnavlja i priprema za novu školsku godinu. To je nastavak uređenja koje Varaždinska županija odrađuje drugu godinu za redom, a zaista možemo biti zadovoljni onime što smo do sada vidjeli. Naši učenici će od jeseni biti u novim, uređenim i osvježenim prostorima te sam siguran da će i njima i učiteljima biti puno ljepše savladavati sve obrazovne zadaće u ovom novom okruženju – rekao je Bilić.

Ravnatelj Osnovne škole Ludbreg Tihomir Horvat  naglasio je da radovi napreduju prema planu te je izrazio zadovoljstvo što će škola uskoro zasjati u novom ruhu.

– U Osnovnoj školi Ludbreg traju radovi na uređenju unutrašnjosti gdje uređujemo zidove, podove, unutarnju stolariju te sanitarne čvorove. Radovi idu svojim tijekom i siguran sam da će završiti do početka nove školske godine – rekao je ravnatelj Horvat te se zahvalio osnivaču Varaždinskoj županiji, ali i Gradu Ludbregu na ulaganjima.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek koji je također nazočio obilasku je istaknuo kako su ova ulaganja u svrhu podizanja pedagoškog standarda u Osnovnu školu Ludbreg te je naglasio da za dostizanje potpunog pedagoškog standarda u području infrastrukture, 2024. godine će se obnoviti sportska dvorana u sklopu škole, a 2025. godine vanjska fasada škole.

Uz župana Stričaka, gradonačelnika Bilića i pročelnika Huđeka školu su obišli i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega Darko Jagić, županijski vijećnici Brankica Kovaček i Krešimir Horvat, gradski vijećnik Grada Ludbrega Goran Križanić, članovi školskog  odbora te predstavnici izvođača radova, tvrtke Oprema – pit d.o.o.

Život i društvo

Učenici trećih razreda OŠ Petrijanec završili školu plivanja koju je sufinancirala Općina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Učenici trećih razreda OŠ Petrijanec završili su od 3. do 10. lipnja obuku plivanja koja se već tradicionalno organizira svake godine.

Veselu školu plivanja rado je pohađalo svih 67 učenika, iako su došli s različitim predznanjima.

U tome im se pridružila i Općina Petrijanec koja je njihovu školu plivanja sufinancirala u iznosu od 2245 eura.

Diplome učenicima podijelili su ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

– Ovo je hvalevrijedan projekt jer znanje plivanja je od neprocjenjive važnosti za svakog pojedinca, a pogotovo djecu. Cilj je ovaj program škole plivanja provoditi i sljedećih godina za sve učenike koji će pohađati treći razred. Dani u školi plivanja djeci brzo prolaze. Djeca su zadovoljna i puna pitanja i drago mi je da sam i ove godine mogao podijeliti diplome zadovoljnim učenicima. Kad se jednom propliva stečeno znanje se dodatno usavršava. Program ljetne škole plivanja postao je tradicionalan i veoma cijenjen kod djece, ali i njihovih roditelja kojima smo maksimalno olakšali ovim sufinanciranjem – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Osim usvajanja plivačkih vještina mali polaznici su se i odlično zabavili, proveli ugodno vrijeme na bazenima jer se plivati uči kroz igru, a posljednji dan za sve je njih bio svečan s obzirom da su im podijeljene zaslužene diplome.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Ljubitelji starina došli na svoje. Pogledajte kako je bilo na Sajmu antikviteta u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Danas se u Varaždinu održava Drugi ovogodišnji Sajam antikviteta. Tako je Ulica Augusta Šenoe bila puna izlagača, a tamo se moglo naći svega, od starog namještaja, posuđa, raznih ukrasa i brojnih drugih zanimljivih predmeta.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj razgledao je sajam u pratnji direktorice tržnice Željke Vincek Strugar.

– Plac subotom je obavezno mjesto za svakog Varaždinca. Ja sam već jutros obavio kupovinu, a sada ću razgledati sajam antikviteta. To nije samo sajam s tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja, Slovenije , Austrije Mađarske .. . već je ovdje i par humanitarnih akcija. Na primjer, imamo plac-činke, koje se rade od autohtonih sastojaka s varaždinske tržnice – rekao je gradonačelnik pobrojavši i druge brojne manifestacije koje se u subotu odvijaju u Varaždinu i demantirao one koji govore da se u Varaždinu ništa ne događa.

Direktorica tržnice Željka Vincek Strugar navela je da je ovo drugi sajam antikviteta.

– Odaziv je zaista velik, imamo tridesetak izlagača. Kako sajam ne bi bio samo izložbeno-prodajnog karaktera upotpunili smo ga i gastronomskom ponudom. Organizirali smo iza djecu i radionicu oslikavanja škrinjica, posjetit će nas i dame u povijesnim haljinama. Svaka naša organizacija ima i humanitarni karakter. Danas se prodaju palačinke a sav prihod je namijenjen Društvu osoba s invaliditetom Varaždin – rekla je direktorica.

Cilj ovakvih manifestacija je održavanje kulturne baštine i tradicije naših varaždinskih krajeva, naveli su organizatori zadovoljni velikim interesom građana i posjetitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje