Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Rafael, sin 18-godišnje Varaždinke, prva beba rođena u 2017. godini

Objavljeno:

- dana

Ponosna majka

U Varaždinskoj općoj bolnici u nedjelju u 21 sat rodila se prva beba u 2017. godini – dječak Rafael.

– To mi je prvi porođaj. Beba se zove Rafael, dugačak je 51 centimetar, ima 3 kilograma i 900 grama. Osoblje je bilo dobro, jako sam zadovoljna. Pošto sam mlada mama, bili su dobri prema meni – objašnjava ponosna majka, osamaestogodišnja Tamara Adžada iz Varaždina.

Prvu novorođenu bebu već tradicionalno je posjetio zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić. – Želimo simbolično pokazati koliko su nam bitni ljudi i koliko nam je bitno rađanje, jer na žalost statistike i dalje nisu dobre – rekao je Kišić.

U odnosu na 2015. godinu rođeno je 27 djece više, s time da prednjače curice – njih su tri više u odnosu na dečke. Rođeno je 15 blizanaca i 18 posto poroda dovršeno je carskim rezom.

– Izuzetno smo dobri u perinatalnom mortalitetu i rekla bih da je naše rodilište poželjno za rađanje jer nam dolaze i trudnice iz ostalih županija, pa nam je tako 108 trudnica došlo iz drugih županija – rekla je ravnateljica Opće bolnice Sanja Zember. Dodala je kako je cilj varaždinske bolnice dobiti titulu Bolnica prijatelj djece, jednako kao i Bolnica prijatelj majke.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

FOTO Zaljubljenici u “Harliće” guštali u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatska udruga vlasnika i ljubitelja Harley Davidson motora Pleter Chapter Croatia (koja je dio međunarodne organizacije vlasnika Harley-Davidsona, Harley Owners Group) prošli vikend od 23. do 25. srpnja održala je svoj tradicionalni HD Relax Weekend po međimurskom i varaždinskom kraju sad već sedmi puta po redu.

Ove godine okupilo se rekordnih stotinjak vozača ovih osebujnih mašina. Svake godine ova brojka je sve veća i veća. Organizatori napominju da se prije 7 godina počelo s 20-ak zaljubljenika. Svake godine pred njima je drugačija ruta i program druženja po međimurskom i varaždinskom kraju.

Tako su ove godine u rutu uključili i Varaždinske Toplice, točnije druženje na terasi pizzerije BERNARDA pizza, pasta, burger gdje su od vlasnika počašćeni Križevačkim kraft pivom dok su građani i posjetioci Varaždinskih Toplica mogli uživati u razgledavanju ovih motora koji su obilježili američku motorističku povijest.

Naravno Varaždinske Toplice samo su jedan dio trodnevnog druženja.

Uspješno prateći dogovoreni program kolona Harley-Davidsona posjetila je još najsjeverniju točku Hrvatske – Žabnik te prvo naftno polja na svijetu u Peklenicama. Jedna od večera organizirana je na Ribnjaku Bernarda u Črečanu uz fiš paprikaš, srneći gulaš i tzv. Self made BBQ  – roštilj kojeg si je svaki bajker mogao osobno roštiljati. Sve to uz tipičnu bajkersku, ali i živu glazbu romskog glazbenog sastava „Zlatna korita“. Na proputovanju zastali su u središtu Čakovca te građanima pripremili malu izložbu motora. S istom namjerom posjetili nakon Varaždinskih Toplica i centar svijeta – Grad Ludbreg. Ručkom su, već tradicionalno, počašćeni u Garaži Hrman u Trnovcu Bartolovečkom.

Nakon ručka kolona je nastavila prema Toplicama Sveti Martin gdje je uz predvečernje kupanje, organizirana večera na bazenu te koktel party do ranih jutarnjih sati. Harley Relax Weekend-u pridružuje se sve više motociklista iz cijele Hrvatske, ali i gosti iz drugih zemalja poput Austrije, Njemačke i Bosne i Hercegovine, a naš ih kraj, ističu organizatori uvijek iznova oduševi. Hvale ljepotu i raznolikost krajolika, susretljivost domaćina a poseban dojam ostavlja uređenost, od obrađene zemlje i polja do uređenih dvorišta i okućnica.

Nastavite čitati

Život i društvo

U srijedu pripazite kako vozite jer je policija u akciji “Brzina”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 28. srpnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!