Povežite se s nama

Život i društvo

Rasvijetljeni sportski tereni u Gredi i Druškovcu

Objavljeno:

- dana

Nakon što je posljednjih godina učinkovita LED rasvjeta zasvijetlila na sportskim terenima u naseljima Maruševec, Novaki, Jurketinec, Čalinec i Donje Ladanje, u minulim su tjednima završeni radovi na osvjetljavanju malonogometnih igrališta kod područnih škola u Gredi i Druškovcu.

Općina Maruševec iz godine u godinu izdvaja proračunska sredstva u cilju poboljšanja sportske infrastrukture na svom području ne bi li na taj način potaknula što veći broj građana na bavljenje sportom, rekreaciju i treniranje.

Ove su godine na red došli tereni u sklopu područnih škola u Gredi i Druškovcu, koje učenici kroz dan koriste za provođenje programa tjelesne i zdravstvene kulture, vikendima nogometaši za utakmice malonogometne lige, a od sada je sportašima omogućeno korištenje terena u večernjim i noćnim satima.

– Riječ je o investiciji vrijednosti 17.000 eura koje je Općina Maruševec ove godine namijenila Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec da bi igrališta kod područnih škola opremila dugo očekivanom i potrebnom LED rasvjetom. Svake godine izdvajamo značajna proračunska sredstva za modernizaciju i održavanje sportske infrastrukture u našem vlasništvu. Veseli me što mladi po postavljanju rasvjete više vremena provode na sportskim terenima i nadam se da će tako biti i ovdje – rekao je prilikom obilaska igrališta u Gredi i Druškovcu načelnik Općine Mario Klapša.

Greda

Život i društvo

Za feštu na Danima Općine Gornji Kneginec zadužen je Ivan Zak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ovogodišnji program obilježavanja Dana općine Gornji Kneginec započinje 22. lipnja “Špancir pohodom po Varaždin Bregu”, a završava 22. srpnja na blagdan sv. Marije Magdalene.

U programu su svoje mjesto našle razne manifestacije, od kulturnih i duhovnih do rekreativnih.

Program obilježavanja Dana općine Gornji Kneginec

Subota, 22. lipnja

16 sati – Špancir pohod, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg

Petak, 12. srpnja

9-12 sati – Sportski dan kroz igru i ples u Dječjem vrtiću Bubamara, organizator DSR Žene u formi

Subota, 13. srpnja

9 sati– Međunarodna likovna kolonija, Varaždin Breg, Mali Vrh 345, kurija Antunović-Lukavečki, organizator Likovna udruga Kula Kneginec

10 sati– Otvoreni teniski turnir, tenis klub AS

Srijeda, 17. srpnja

15 sati – Sportske igre Udruge umirovljenika Općine Gornji, Društveni dom Donji Kneginec

18 sati – „Dan za odbojku“, Sportska dvorana Kneginec, prijateljske utakmice OK Kneginec i OK Cratis Varaždin

Četvrtak, 18. srpnja

9 sati – polaganje vijenca na mjesnom groblju u Knegincu Gornjem

19 sati – svečana sjednica Općinskog vijeća, Gornji Kneginec, Školska 1

Petak, 19. srpnja

9 sati – 8. Šaranski kup, ribnjaci SRD Ostriž Gornji Kneginec (završnica 21. srpnja u 13 sati)

20 sati – šator na Trgu dr. Franje Tuđmana, Turčin  zabavni program uz koncert-ulaz besplatan

Subota, 20. srpnja

18 sati – šator na Trgu dr. Franje Tuđmana, Turčin  zabavni program uz koncert Ivan Zak -ulaz besplatan

Nedjelja, 21. srpnja

12-13 sati -izložba oldtimera, parkiralište ispred Knekoma, Trg hrvatskuh branitelja, Gornji Kneginec

15-20 sati– izložba sportskih dresova, privatna kolekcija Bubnjarić-Polivalentna dvorana, zgrada Općine, Gornji Kneginec, Školska 1

18 sati – javno pokazna vježba VZO Gornji Kneginec, ribnjaci SRD Ostriž Gornji Kneginec

Ponedjeljak, 22. srpnja

12,30- 20 sati– izložba sportskih dresova, privatna kolekcija Bubnjarić -Polivalentna dvorana, zgrada Općine, Gornji Kneginec, Školska 1

Magdalenje u župi Kneginec 2024.godineTrodnevnica na čast župnoj zaštitnici sv. Mariji Magdaleni od 19. do 21. srpnja

Nastavite čitati

Život i društvo

Rotary Club Varaždin na FOI-ju dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na svečanosti koja je u ponedjeljak, 17. lipnja, održana na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike Rotary Club Varaždin je najboljim učenicima i studentima dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“.  Ovo priznanje varaždinskih rotarijanaca primilo je 24 učenika i studenata iz Varaždinske županije.

Nagrada za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin, najdugovječnija je rotarijanska nagrada ovakve vrste u našoj zemlji, kojom ovaj Rotary klub nastoji promicati izvrsnost u našoj zajednici te nagrađivati najbolje učenike srednjih škola i najizvrsnije studente visokoškolskih ustanova.

– Rotary Club Varaždin je još 2003. godine ustanovio Nagradu za izvrsnost, u vrijeme kada se o izvrsnosti malo govorilo u našoj javnosti, kako bi istaknuo važnost izvrsnosti i izvrsnih za razvoj zajednice i cijeloga društva, ali i kako bi trud i znanje nadarenih učenika i studenata nagradio ovim priznanjem. Utemeljitelji Nagrade bili su upravo profesori Fakulteta organizacije i informatike, njegovi osnivači i dekani, profesor dr. sc. Franjo Ruža, po kojem ova nagrada i nosi ime, te profesor  dr. sc. Franjo Šulak. Na čelu Povjerenstva za dodjelu Nagrade za izvrsnost dugi je niz godina bio prof. dr. sc.  Božidar Kliček, profesor ovoga fakulteta, a posljednjih nekoliko godina ovo povjerenstvo vodi prof. dr. sc. Neven Vrček, zajedno s prijateljem dr. sc. Miroslavom Benkom. U posljednjih dvadeset godina, otkako Rotary Club Varaždin nagrađuje izvrsne učenike i studente, ukupno je nagrađeno više od 600 mladih i nadarenih ljudi, od kojih su mnogi već ostvarili zapažene profesionalne i znanstvene karijere u zemlji i inozemstvu. Rotary Club Varaždin je iz Fonda Nagrade za izvrsnost do sada isplatio više od 80 tisuća eura – istaknuo je na svečanoj dodjeli ovogodišnjih Nagrada Igor Čolaković, predsjednik Rotary Cluba Varaždin.

Ovogodišnji fond Nagrade za izvrsnost prof. dr. sc. Franjo Ruža Rotary Cluba Varaždin iznosio je 3.850 eura, a ova su sredstva članovi RC Varaždin prikupili organizacijom svojih tradicionalnih akcija.

Ulaganje u znanje je ulaganje u budućnost

Nagrađenim učenicima i studentima na ovom priznanju varaždinskih rotarijanaca na svečanosti je čestitala i prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, dekanica Fakulteta organizacije i informatike.

– Ulaganje u znanje i izvrsnost, što su prepoznali u Rotary Clubu Varaždin upravo kroz ovu nagradu, ulaganje je u našu zajedničku budućnost, put razvoju, društvenom napretku i osobnoj ispunjenosti. Upravo će najizvrsniji biti nositelji svih promjena koje nas čekaju u skoroj budućnosti  – naglasila je dekanica Fakulteta organizacije i informatike te čestitala nagrađenim učenicima i studentima.

Svim pristupnicima na svečanoj dodjeli nagrade čestitao je i dr. sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

-Ova je nagrada specifična, jer rotarijanci u fond Nagrade za izvrsnost izdvajaju vlastiti novac kako bi nagradili najizvrsnije mlade ljude i promicali znanje u našoj zajednici – rekao je dr. sc. Miroslav Huđek.

Nagrađenima je čestitala i Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, a kratku prezentaciju tvrtke Cratis i Podatkovnog centra North na svečanosti je održao član Rotary Cluba Varaždin – Matija Grabar, predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Cratis.

Najizvrsniji učenici i studenti

Ovogodišnju Nagradu za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“ primilo je 19 učenika srednjih škola te petero studenata.  

Nagrade za izvrsnost Rotary Club Varaždin u kategoriji najboljih učenika srednjih škola u Varaždinskoj županiji ove su godine dodijeljene:  Zari Klein, Ozani Magotić, Sofiji Velkovskoj i Ivanu Vuku, učenicima Prve gimnazije, zatim Šimunu Ćosiću, Luki Gladoviću, Ivanu Horvatinu, Blažu Hrastiću i Josipu Kocijanu iz Elektrostrojarske škole Varaždin, Evi Osonjački, Uni Strbad, i Luciji Turk iz Glazbene škole Varaždin, Davidu Gečeku, Idi Kovačić , Heleni Rižmanić i Ani Kuči iz Gospodarske škole Varaždin te Teni Henec, Karlu Levaniću i Dinu Mlakaru Krasulji iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin.

U kategoriji najboljih studenata Nagrade za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin dodijeljene su studentima varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike – Sandru Ferbišeku, Matku Kekezu, Nini Lončaru, Melaniji Štefan i Tihani Triplat.

U ime nagrađenih na ovoj rotarijanskoj nagradi zahvalio je Nino Lončar.

Na ovogodišnjoj svečanosti dodjele Nagrade za izvrsnost nastupili su učenici Glazbene škole u Varaždinu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje