Povežite se s nama

Život i društvo

Regionalni tjednik i maXtura daruju gratis pripreme za maturu

Objavljeno:

- dana

Početak drugoga polugodišta vrijeme je kad maturanti intenzivno počinju razmišljati o državnoj maturi i pripremama. U suradnji s portalom 7Plus – regionalni tjednik, maXtura organizira posebnu akciju priprema za maturu 1+1 predmet gratis!

Kako uspješno položiti maturu? Odgovor dolazi iz Profil Kletta, a ime mu je maXtura – jedinstven program digitalnih priprema za maturu koje, uz online i nastavu uživo, jedine nude i snimke predavanja za neograničeno pregledavanje i ponavljanje.

Nastavu drže vrhunski predavači, i to točno prema onome što traže ispiti na maturi. Proces pripreme je interaktivan i svaki je predavač na raspolaganju za pitanja ili nejasnoće.

Kako bismo maturantima i njihovim roditeljima olakšali, 7Plus – regionalni tjednik uz jedan upisani predmet, drugi daruje gratis!

Uz svaki upisani predmet do 18. 3., možeš odabrati još jedan po svom izboru. Sve što trebaš napraviti jest u upisnici odabrati svoje predmete te u polje za promokod upisati: 7PLUS.

Sljedeće pripreme počinju 28. 3., što je idealno vrijeme za pripremu dvaju ili više predmeta po izboru u najvećoj satnici na tržištu!

S obzirom na to da se pripreme održavaju online, maXturini polaznici dolaze iz više od 300 mjesta diljem Hrvatske i BiH. Ovo je prilika da svi maturanti imaju jednake mogućnosti za najbolji oblik priprema. Dokaz tome jest i činjenica da su svi redoviti polaznici upisali jedan od svoja prva tri izbora fakulteta, a njih 95 % preporučilo bi je drugima.

Ukratko, maXtura se pobrinula da prođeš maturu uspješno i bez stresa te da ti bude zanimljivo, korisno i zabavno tijekom samog procesa. Pridruži se i ti!

Život i društvo

FOTO Čakovečki sportski kampovi razveselili najmlađe: dobro se zabavljamo, a tu su i medalje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već 20. izdanje ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”, koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec, započeli su u ponedjeljak kampom iz plivanja u prijepodnevnim satima. Jedini ovogodišnji plivački kamp  provodi Čakovečki plivački klub, a predsjednik kluba i voditelj kampa Goran Kolarić kazao je kako se prijavilo preko 160 školaraca.

-Već imamo dosta iskustva s kampovima, mi smo tu od početka, još tamo od 2005. pa su naši treneri sve posložili da bude u najboljem redu. Treba istaknuti kako se poseban program provodi s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima – izjavio je Kolarić te dodao kako će se plivački kamp zbog velikog broja polaznika podijeliti u dva dijela. Od utorka do petka, djevojčice će biti na bazenima od 8 do 10 sati, dok će dječaci na kampu biti od 10 do 12 sati – izjavio je. Kampovi su zamišljeni kako zdravi i sportski način provođenja ljetnih školskih praznika.

Oduševljenje djece kampovima vidi se na njihovim osmjesima, a među onima koji se najviše smiju su dvoje prijatelja; Jan i Jakov koji su završili četvrti razred. Jan je istaknuo kako se skupa biciklom voze na bazene te da su treninzi na kampovima naporni, ali da se pritom i jako dobro zabavljaju.

-Redovito sudjelujem na kampovima i za svoja sudjelovanja svake godine dobivam zlatnu medalju – glasno je rekao Jakov najavivši kako će i ove godine ići na zlato.

Naime, ZSU Čakovca će one s najviše sudjelovanja nagraditi medaljama na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Čakovca. Kampovima su oduševljeni i roditelj. Iva iz Čakovca poručila je kako je njezina djevojčica jedva čekala da kamp počne.

-Sa sportskim kampovima dan joj je ispunjen. Da nije na kampovima bila bi kod kuće i vrijeme bi provodila ispred ekrana. Ovo je druga godina da sudjelujemo i vjerojatno će nakon ljeta početi trenirati plivanje – kazala je.

Ovaj tjedan u poslijepodnevnim satima od 17 do 19 sati bit će održani i kampovi odbojke na pijesku i košarke. Kamp odbojke na pijesku, čiji je provoditelj Klub odbojke na pijesku Čakovec bit će održan na odbojkaškom igralištu pored Gradskih bazena Marija Ruži, dok Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani 1. OŠ Čakovec. Prijave na kampove moguće su tijekom cijelog ljeta na recepciji Gradskih bazena, a djeca mogu pohađati neograničeni broj kampova. Svi sudionici kampova dobivaju prigodnu majicu, bočicu te svaki dan osvježavajući napitak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sutra će policija nadzirati pješake i bicikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu 26. lipnja 2024. godine 8 do 16 sati, sve policijske postaje provodit će operativnu akciju „Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“.

Akcijom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost, a provodi se u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Policijske uprave međimurske.

Akcija se provodi u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje