Povežite se s nama

Crna kronika

Rezervirala apartman u Dublinu pa ostala bez 12.000 kuna i bez smještaja

Objavljeno:

- dana

Iz varaždinske policije danas su izvijestili o novoj internetskoj prijevari. Žena je, naime, planirala na put u Dublin, a na kraju je ostala bez 12 000 kuna.

– Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 49-godišnjakinje da je prevarena pri rezervaciji apartmana preko interneta. Ona je prema prijavi, dana 14. srpnja, na jednoj internetskoj stranici koja pruža usluge online rezervacija smještaja, pronašla apartman u Dublinu – priopćili su iz PU Varaždinske.

Nakon što je dobila potvrdu na e-mail, javila joj se nepoznata osoba te kroz razgovor tražila da oštećena uplati ukupni iznos za smještaj, od oko 12 000 kuna, preko poveznice spomenute internetske stranice, što je ona i učinila. Naknadno je od te stranice zaprimila upozorenje na plaćanje mimo njihove aplikacije te da se možda radi o prijevari. Pokušala je kontaktirati s nepoznatom osobom, no ista joj se više ne javlja. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Crna kronika

FOTO Auto kod Ludbrega završio na krovu u dvorištu, a istjecao je i plin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: DVD Ludbreg

U Selniku kod Ludbrega u četvrtak, 2. veljače, u jutarnjim satima došlo je do prometne nesreće.

Naime, vozilo je s ceste izletjelo u dvorište i okrenulo se na krov. Pritom je automobil oštetio plinske instalacije, pa je istjecao plin.

– Vršimo osiguranje mjesta nesreće, pozivamo djelatnike Termoplina zbog isključenja plinovodne mreže te sanaciju vozila i cijevi iz koje curio plin – ističu iz DVD-a Ludbreg.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić iz Kuršanca ukrao kombi, a potom novčanik Varaždincu koju mu je dao 10 kuna za hranu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

novčanik novac krađa
FOTO: ilustracija

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu 24-godišnjak iz Kuršanca kriv je zbog nekoliko krađa te osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora.

On je prvo krajem srpnja 2019. godine u Optujskoj ulici u Varaždinu u Trgovačkom društvu Velpro otuđio PET ambalažu. Preskočio je ogradu i iz vanjskog prostora ograđenog dvorišta uzeo te zadržao za sebe otkupnu PET ambalažu, i to 50 komada vreća sa po 50 komada PVC ambalaže, ukupne vrijednosti 1250 kuna.

Nešto kasnije, s 1. na 2. rujna sjeo je u kombi jedne varaždinske tvrtke, stavio ga u pogon, no nije daleko došao. Udario je u lanac ograde parkirališta u Cankarevoj , a potom i drvena vrata garaže u vlasništvu Ureda državne uprave Varaždinske županije.

Kasnije je 3. rujna presreo jednog Varaždinca i tražio ga da mu da 10 ili 20 kuna, jer je gladan. Ovaj mu je dao 10 kuna, a 24-godišnjak mu je potom iz džepa uzeo novčanik s 2840 kuna.

U svojoj obrani 24-godišnjak je u cijelosti naveo da se smatra krivim i da se kaje se zbog počinjenih djela.

– Želi čim prije izdržati kaznu za ista djela te se nakon toga zaposliti i na taj način privređivati za život. Ne mislim se više dovoditi u slične situacije. Nema nikakvih primanja i u teškoj sam financijskoj situaciji te molim da me se oslobodi plaćanja troškova ovog kaznenog postupka. – istaknuo je na sudu 24-godišnjak koji je istaknuo da je inače živio s majkom i ocem, ali mu je majka također u međuvremenu završila u Kaznionici u Požegi.

Budući da je već ranije osuđivan, Općinski sud ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana i 10 mjeseci.

Presuda je nepravomoćna i na nju se 24-godišnjak može žaliti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje