Povežite se s nama

U fokusu

Ritzu velika donacija šećera za potrebe predizborne kampanje

Objavljeno:

- dana

Sutra u 11 sati u Ritz na Korzu stiže donacija šećera i to za potrebe kampanje za lokalne izbore.

Tako će svi kandidati za gradonačelnika imati na raspolaganju dovoljno šećera za svoje promotivne materijale.

Šećer će donirati Domovinski pokret.

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Varaždina Ronald Redjep, kandidat te stranke stranke za župana Varaždinske županije Darko Novoselec, te gost saborski zastupnik DP-a Stipo Mlinarić Ćipe će se zajedno uputiti do caffe bara Ritz na Korzu.

Potom će temeljem Javnog poziva o doniranju šećera svim kandidatima za gradonačelnika Varaždina na predstojećim lokalnim izborima, upućenog od strane direktora gradskog poduzeća koje upravlja ovim lokalom, Ritzu uručili veliku donaciju šećera za kavu, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

U fokusu

Medicinska sestra, konobar ili prodavač u Varaždinskoj županiji odmah mogu naći posao

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Krajem ožujka 2024. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirana je 2171 nezaposlena osoba.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 2,3 % ili za 50 osoba, a u usporedbi s istim mjesecom 2023. godine broj nezaposlenih veći je za 33 osobe odnosno 1,5 %.

Tijekom ožujka evidentirano je 340 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavila se 268 osoba, iz redovnog obrazovanja četiri, a iz neaktivnosti 68 osoba.

Također, tijekom ožujka ove godine prijavljeno je 881 slobodno radno mjesto, što je za 2,9 % više nego u proteklom mjesecu te 7,2 % manje nego u istom mjesecu prošle godine (ožujak 2023).

Tijekom ožujka, iz evidencije nezaposlenih osoba PU Varaždin zaposleno je ukupno 268 osoba na temelju radnog odnosa. To je 14,6 % manje nego u prethodnom mjesecu.

Najtraženija zanimanja tijekom ožujka 2024. godine bila su medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege (tražila su se 52 radnika), konobar/konobarica (45), prodavač/prodavačica (41), radnik / radnica na proizvodnoj liniji (32) i čistač/čistačica (31).

Stopa nezaposlenosti prema administrativnim izvorima za Varaždinsku je županiju u ožujku iznosila 3.

Nastavite čitati

U fokusu

Birališta su otvorena, glasa se preferencijalno, evo kako izgleda važeći, a kako nevažeći listić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas u 7 sati otvorena su birališta i glasovati možete na svojim biračkim mjestima sve do 19 sati.

Gong je objavio kako izgledaju važeći, a kako nevažeći listići.

-Na ovim izborima biramo preferencijalno, to znači da uz glas za listu koju simpatiziramo možemo dodatno zaokružiti još jednog kandidata ili kandidatkinju s te liste. Preferencijalni glas je važan jer njime možemo favorizirati određenog kandidata ili kandidatkinju s kandidacijske liste, za koje smatramo da su to zaslužili svojim djelovanjem. Njime izražavamo želju da nas zastupa onaj kandidat ili kandidatkinja s liste kojeg osobno preferiramo, a ne redom oni koje je stranačko vodstvo odredilo – objašnjavaju u Gongu.

Kakvi se listići priznaju kao važeći, a koji se smatraju nevažećima, pogledajte u nastavku:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje