Povežite se s nama

Rukomet

RK varaždin uspostavio susradnju s Rukometnom akademijom Balić & Metlečić

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

RK Varaždin postao je partnerski klub Rukometne akademije Balić & Metlečić.

 Rukometna škola RK Varaždin tako će raditi po programu Akademije koja je dobila naziv po našim ponajboljim rukometašima, što jamči još višu kvalitetu rada.
Motivacija
Osim toga dodatna motivacija bit će i posjet Balića i Metlečića mladim varaždinskim rukometašima tijekom treninga. Upisati se mogu svi dječaci i djevojčice od 6 do 13 godina. Treninzi će se održavati čitavo ljeto dva puta tjedno u Sportskom centru TTS, utorkom i četvrtkom od 17 do 18 sati. Sve informacije možete dobiti na na mob. 091/260-1501 ili na [email protected] – Tijekom četiri godine kroz klub je prošlo više od 200 djece, imali smo pogone u osnovnim školama u Cestici, Varaždinskim Toplicama, Petrijancu i Jalžabetu, a naš rad s mladima je brzo prepoznat pa tako i od Akademije Balić & Metlečić – rekao je predsjednik RK Varaždin Hrvoje Jembrih. – To nam puno znači s obzirom na opću financijsku situaciju u sportu. Treba podsjetiti da nas i Blaženko Lacković podržava od prvih dana pa će nam tako i on doći u posjet. Ove godine vide se i prvi konkretni rezultati u natjecanjima. Tako su dječaci 2000./01. bili šesti u HRL dječaci A sjever, a 2002./03. su bili prvaci u Regionalnoj rukometnoj ligi sjever 1, liga zapad. Sada upisujemo dječake i djevojčice 2006./07. i popunjavamo ostale uzraste kako bismo dodatno proširili bazu. Stručni kadar koji radi s mladima čine licencirani treneri Srećko Horenec, Maja Čop Andesilić i Siniša Lacković – naglasio je Jembrih.
RK Varaždin organizira rukometni turnir povodom 4. godišnjice osnivanja. Turnir je predviđen za ekipe dječaka rođenih 2002. i mlađi, a održat će se u Sportskom centru TTS 29. lipnja. – Pozivam sve da dođu pogledati što i kako se radi u klubu – dodao je predsjednik RK Varaždin Hrvoje Jembrih.

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje