Povežite se s nama

Sport

Rog: Za mjesec dana trebao bih biti spreman, želim pomoći Dinamu da osvoji naslov

FOTO: GNK Dinamo

Objavljeno:

- dana

Dinamo je službeno predstavio Marka Roga (28) koji je na Maksimir stigao na posudbu do kraja godine iz talijanskog Cagliarija.

– Sretan sam. Lijepo se vratiti doma. Vidjeti svoje ljude, pričati naš jezik. Stalo mi je da pomognem klubu. Trenutno nisam spreman za igru, trebam mjesec dana da počnem s ekipom. Pun samo motiva i želim pomoći klubu – rekao je Rog.

Nije Rog imao sreće, tri mu je puta stradalo koljeno, tri teške ozljede, tri neizvjesna povratka…

– Prvi put je bilo stvarno teško to sve prolaziti jer je bilo prije Europskog prvenstva. Druga je bila povezana s prvom, jer je bilo komplikacija, a valjda je nakon ove zadnje ozljede stvarno dosta. Pun sam motiva, a rehabilitaciju ću odraditi do kraja u Dinamu. Nikad nije dobar trenutak za ozljedu, ali dobro se osjećam, mogu pomoći’ – uvjeren je Rog koji se nada da će što prije na teren.

– Cilj je da odigram neke utakmice, da vidim da se dobro osjećam. Da pokažem ljudima u klubu da pomognem i doprinesem naslovu prvaka. To nam je svim cilj – zaključio je Rog.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje