Povežite se s nama

Sport

Rukometaši Zagreba nisu dozvolili iznenađenje u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 na vlastitom terenu ugostili su Zagreb u sklopu 13. kola Paket24 Premijer lige – Lige A. Zagrebaši su slavili s 42:29.

Varaždinci su imali samo početno vodstvo 1:0. Sve ostalo vrijeme prednost je bila na strani Zagrebaša. Već u 5. minuti branitelj naslova imao je 5:1, nakon niza od četiri pogotka zaredom.

Sredinom prvog poluvremena njihova prednost narasla je na šest pogodaka (9:15). Najveća je bila od plus osam (12:20), četiri minute prije predaha. Na poluvremenu je pak, bilo šest razlike (18:24). Premda je Ante Grbavac briljirao na vratima gostiju, oni su u prvom dijelu ipak primili 18 pogodaka.

U nastavku je Zagreb napravio seriju od 3:9 u prvih 15 minuta i riješio pitanje pobjednika, ako je uopće i bilo neke dileme. 

Kod domaćina 12 obrana skupio je Bruno Varšić, dok je najučinkovitiji bio je Tin Vrbanec sa sedam pogodaka.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje