Povežite se s nama

Sport

S 13 medalja varaždinski karatisti zauzeli 4. mjesto u konkurenciji 57 klubova

Objavljeno:

- dana

Karate, 12. Kup Sveti Nikola

Karatisti KK Varaždin osvojili su čak 13 medalja na jučerašnjem, 26. studenog, karate turniru  12. „Kup Sveti Nikola“  u Varaždinu pa su u konkurenciji  400 karatista iz 57 hrvatskih i BiH klubova u ukupnom poretku osvojili 4. mjesto.

Ovaj je turnir  jedno od najvećih i najznačajnijih varaždinskih sportskih događanja.

Unatoč jakoj konkurenciji u gotovo svim kategorijama, karatistice i karatisti KK „Varaždin“ ostvarili su sjajan rezultat osvajanjem tri zlatne, isto toliko srebrnih te sedam brončanih medalja. Do zlata su stigli Dorian Kalajdžija, Leona Gulija i Teodor Belaj.

Na turnir je stigao  i  Stjepan Čelan, predsjednik Hrvatskog karate saveza i Glavni tajnik Europske karate federacije koji  je naglasio važnost karate u Hrvatskoj te činjenicu da je naša zemlja pozicionirana na četvrtom mjestu u Europi te osmom u svijetu kada su u pitanju rezultati.

Zadovoljan uspjehom svojih natjecatelja, ali i organizacijom turnira, bio je i prvi čovjek KK „Varaždin“ i direktor turnira, Esad Garibović.

Izvor:
Foto:

Sport

Konačno poznat sastav 4. nogometne lige Čakovec – Varaždin u novoj sezoni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Nakon što je većina prošlosezonskih sudionika 4. nogometne lige Čakovec – Varaždin iz Međimurske županije odustalo od natjecanja, konačno su potvrđena imena klubova koji će se u ovom rangu natjecanja boriti za naslov prvaka u novoj sezoni.

Liga će brojati 14 klubova, osam iz Varaždinske županije i šest iz Međimurja. Varaždinski predstavnici bit će: Bednja, Nedeljanec, Zelengaj, Jalžabet, Ivančica, Budućnost Vidovec, Dubravka-Zagorac i Plitvica Gojanec. Iz Međimurja nastupaju: Mladost Komet, Dinamo Domašinec, Mladost Sveta Marija, Naprijed Cirkovljan, Galeb Oporovec i Draškovec.

Podsjetimo i da je zbog odustajanja dijela međimurskih klubova, Županijski nogometni savez Varaždin morao mijenjati propozicije natjecanje te su se za sudjelovanje u 4. NL Čakovec – Varaždin mogli prijaviti i klubovi koji su sezonu ranije završili s nižim plasmanom od petoga mjesta.

Prvo kolo na rasporedu je 28. i 29. kolovoza, a parovi će biti poznati nakon ždrijeba koji je ovoga petak, 30. srpnja.

Nastavite čitati

Sport

Tenisači Rian Bregović i Ivan Bračko osvojili prva mjesta u Solinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održava do 31.srpnja u Splitu, odigrana su finala Hrvatska pošta Cupa u tenisu.

Teniski tereni Dalmacija cement u Solinu okupili su najbolje amaterske tenisače u 4 dobne skupine, a dvojica varaždinskih tenisača osvojili su prva mjesta.

Rian Bregović osvojio je prvo mjesto kod dječaka u plavnom dijelu turnira, da bi žutom dijelu turnira slavio Ivan Bračko.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje