Povežite se s nama

Sport

Šafarić: Malo je Hajduk imao sreće, no zasluženo je pobijedio

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina ispali su u četvrtfinalu Hrvatsko kupa. Bolji od njih bio je Hajduk s čak 5:0.

–  Odličan ulazak u utakmicu do tog prvog zgoditka Hajduka. Mislim da smo dominirali do prvog gola i imali odlične šanse, ali nam je sreća okrenula leđa. Umjesto 2:0 za nas otišli smo na poluvrijeme s dva gola zaostatka. To je malo frustrirajuće i očito se nismo uspjeli oporaviti od tog šoka. Hajduk je svojom kvalitetom i nošen odličnom atmosferom zabio još dva zgoditka – rekao je Šafarić i dodao da su pokušali smanjiti, no sve je otišlo u drugom smjeru.

– Posebnu smo pažnju posvetili izlasku i to je funkcioniralo danas. Kad imaš rezultat lakše je igrati, ni Hajduku nije bilo jednostavno. Malo su danas imali i sreće, ali i zasluženo pobijedili. Da smo krenuli na snagu možda bi dobili ranije gol, pokušavamo gajiti dobru igru, imamo cilj i plan te mislim da smo na dobrom putu – zaključio je Šafarić za Slobodnu Dalmaciju.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje