Povežite se s nama

Sport

Šafarić: Pobjeda protiv Hajduka daje nam za pravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu

Objavljeno:

- dana

Nakon pobjede na Poljudu protiv Hajduka 1:0, nogometaše Varaždina u 34. kolu čeka susret s Rijekom. Utakmica se igra u subotu, 11. svibnja u 17 sati na stadionu Varteksa.

Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina kao igrač je bio član Rijeke.

– To je grad koji živi za nogomet. Publika je na Rujevici zbilja 12. igrač, a što se Rijeke tiče ona je napravila odličan posao ove sezone – ističe Šafarić.

Naime, Rijeku čekaju i dvije finalne utakmice Hrvatskog kupa. Hoće li možda trener Sopić odmarati neke prvotimce protiv Varaždina?

– Ne znam. Utakmica protiv Dinama ih je fizički i emocionalno ispraznila. Ponekad igrači koji su manje igrali, bolje reagiraju od ovih standardnih nakon takvih utakmica. Rijeka stvarno ima širinu, tako da je to njihova prednost. Hoće li u napadu igrati Marić, Obregon ili Ivanović sasvim je svejedno. No, naša pobjeda protiv Hajduka daje nam zapravo da se i protiv Rijeke nadamo pozitivnom rezultatu – zaključio je Šafarić kojem će za susret protiv Rijeke nedostajati ozlijeđeni Jelenić.

Sport

Fight Club Kovačić iz Crikvenice donio 43 medalje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tradicionalni međunarodni savate turnir Crikvenica open održani je 9. lipnja.

Fight Club Kovačić od 52 prijavljena borca osvojio je 43 medalje. I to 39 u službenom dijelu i četiri u revijalnim borbama.

Uvjerljivo je proglašeni za najbolji klub turnira sa 16 zlatnih medalja, 13 srebrenih i 10 brončanih medalja. Plus tri zlata u revijalnim borbama i jedno srebro.

Kapetan ekipe Tristan Talan opravdao je ulogu favorita te je uvjerljivo pobjedio Leona Mezgu iz Varaždinske Omege.

Zlatne medalje osvojili su: Vibor Skok, Pablo Antolković, Lucija Butigan, Lana Kelemen, Ivan Dumbović, Marija Farkaš, Mate Kovačić, Rafael Gulija, Viktorija Mikulec, Lara Sukner, Ana Butigan, Ante Kovačić, Tristan Talan, Sanja Lukač, Borna Tuk i Luka Sakač. U revijalnom dijelu zlata su osvojili Tia Cikač, Pablo Antolković i Lara Sukner.

Srebrene medalje osvojili su : Gabrijel Žirković, Klara Cerovečki, Vito Flegar, Dominik Horvat, Vita Taborsky, Dino Vitez,Stribor Ljubić, Martin Martinčević, Iva Žirković, Yeva Molchanova,Renato Kušenić, Elvis Šipek i Luka pokos. U reviji srebro je osvojio Jan Turščak.

Brončane medalje osvojili su: Terezija Lukić, Dominik Oršoš, Aleksandar Farkaš, Luka Križanec,Luka Vnuk,Isabel Oliveira Kralj, Mihael Horvat,Mate Medenjak, David Vugrinčić i Erik Haramina.

Sada slijedi ljetni Fight Camp koji klub organizira u Varaždinskim toplicama od 4. do 8. srpnja i pripreme Tristan Talana za Europsko u boksu i Hane Komes za Europsko u savate boksu.

Nastavite čitati

Sport

Sara Kolak Europsko prvenstvo završila na 11. mjestu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sara Kolak nastupila je u utorak u finalu Europskog atletskog prvenstva. U svojoj disciplini bacanja koplja zauzela je 11. mjesto.

U prve dvije serije finala nije izvela ispravan hitac, a u trećoj je seriji bacila koplje do 55.90 metara. No, to nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja u četvrtoj seriji.

Taj hitac je za gotovo dva metra slabiji od onoga s kojim je u ponedjeljak izborila finale. Podsjetimo da je finale izborila hicem od 57.73 metara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje