Povežite se s nama

Tema dana

Sanaderu zatvor, a što s ugovorom?

Objavljeno:

- dana

Bivši predsjednik Vlade RH nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora

Bivši predsjednik Vlade RH Ivo Sanader nepravomoćno je osuđen na deset godina zatvora  te vraćanje 3,6 milijuna kuna zbog isplaćene mu provizije Hypo banke od 3,6 milijuna kuna za kredit od 140 milijuna tadašnjih šilinga, kao i o sklapanju ugovora s MOL-om oko INA-e koji je bio štetan za Hrvatsku.

Najčešći komentari nepravomoćne presude za ratno profiterstvo i mito koju je zagrebački Županijski sud izrekao Sanaderu svode se na borbu protiv korupcije. Tim povodom otvoreno je i pitanje  sudbine ugovora sklopljenog s MOL-om.

‘Mislim da bi mu trebalo uzeti sav novac što je nečasno zaradio. Trebali bi poništiti ugovore s MOL-om da se INA vrati na početno stanje’, rekla je za tportal.hr Ruža Tomašić iz HSP-a dr. Ante Starčević.

Naglašavajući da svakako treba pitati stručnjake za međunarodno pravo što se može napraviti oko ugovora, čelnik laburista Dragutin Lesar ipak je iznio svoj stav.

„Ako je neki ugovor potpisan u uvjetima primanja ili davanja mita, po meni postoji osnova za mijenjanje ugovora. No o tome tek nakon pravomoćnosti presude, upozorio je Lesar.

HDSSB-ovac Zoran Vinković za ugovor s MOL-om rekao je da ‘“ne vjeruje da se može promijeniti, osim revolucijom“.

U MOL-u kategorički odbijaju optužbe protiv kompanije te smatraju da ovaj slučaj ima više veze s politikom u Hrvatskoj, a  manje veze s kompanijom.

Izvor: tportal.hr
Foto: rt

Glazba

Porin ove godine slavi četvrt stoljeća, među nominiranima su čak tri iz Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

porin

Nagrada Porin ove godine doživljava jubilarno, 25. izdanje, a među nominiranima su i tri imena iz Međimurja.

U kategoriji nagrade Porin “Novi izvođač godine” nominirana je Carla Belovari iz Svete Marije, pri čemu su u toj kategoriji nominirani i bend Fluentes te Boris Štok. Osim Carle, nominirana je i mlada Zsa Zsa, pravim imenom Jelena Žnidarić, iz Pušćina. Njezino se ime našlo u kategoriji “Najbolja vokalna suradnja”. Zsa Zsa je u duetu s Vannom otpjevala singl “Tragom svojih tragova”. U istoj kategoriji nominiran je i duet Olivera Dragojevića i Željka Bebeka (“Ako voliš ovu ženu”) te Bang bang feat. Saša Antić (“Kako stoje stvari”).

Mirko Švenda-Žiga sa suradnicima, Krunoslavom Lajtmanom te Tonijem Eterovićem, nominiran je za “Najbolji album popularne duhovne glazbe”. Radi se o albumu “Tri kralja jahahu”.

porin

Toni Eterović, Krunoslav Lajtman i Mirko Švenda Žiga

Najviše nominacija, čak 9, ove godine ima Mia Dimšić i suradnici. Nominacije i nagrade raspoređene su u 35 kategorija, a pristiglo je 1645 prijava. Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Nastavite čitati

Tema dana

Uspješno odrađen kamp

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KOŠARKA

Košarkaški kamp u organizaciji KK Grafičar opravdao je svoje postojanje.

U sedam dana mladi ludbreški košarkaši, uz pomoć kvalitetnih trenera s područja naše i susjednih županija kao te posebno gostujućih trenera iz KK Cedevita napravili su veliki pomak u svom košakšakom znanju. Zanimljivo ej bilo i gostovanjre prof. Ante Tomas, a među demonstartorima bili su sadašnji i budući prvoligaški igrači. Kroz kamp je prošlo sedamdesetak mladih, a izdvojio je dvojac Grafičara Vađunec i Virag, od kojih u klubu mnogo očekuje u sljedećim sezonama. Mladi trenerski kadar ludbreškog kluba odradio je najveći dio posla oko kampa a u tome su sudjelovali Siniša Beser i trener mlađih kategorija Tomislav Horvat, a svoj udio dali su i trener Danijel Papp te Igor Dijanošić.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje