Povežite se s nama

Međimurje

Selničani pripremili bogat program za Markovo

Objavljeno:

- dana

PREPORUKA

Tradicionalna manifestacija “Dani Općine Selnica“ ove će se godine održati od 22. travnja do 1. svibnja.

Posjetitelje kao i dosad očekuju pješačenja, misna slavlja u crkvi sv. Marka, svečane sjednice, kulturno-zabavni program u kojemu nastupaju dječji vrtići s područja Općine, zborovi i tamburaški sastavi, a organizatori za otvaranje u subotu najavljuju “Zelenu čistku“ i vatrogasnu utrku koja počinje u 15 sati u Merhatovcu. U nedjelju, 23. travnja, u Staroj školi u 18.30 sati bit će održan koncert Ženske vokalne skupine, a program se nastavlja u utorak u 11 sati svetom misom i svečanom sjednicom u 15 sati. Osim podjele javnih priznanja, uzvanici i gosti uživat će u nastupima folkloraša i mažoretkinja, a za razgled je postavljena prigodna izložba Sekcije žena. Potom u 17 sati slijedi priredba u Osnovnoj školi Selnica. Srijeda je rezervirana za pokusnu vježbu u Osnovnoj školi s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, dok u četvrtak u 19 sati u Staroj školi gostuje KUD Mihovljan. U petak je predah, jer se u Međimurskoj županiji održava svečana sjednica, no zato će u subotu u 20 sati početi zabava u Staroj školi uz živu glazbu. Zadnjeg dana vikenda u nedjelju, 30. travnja, manifestacija se nastavlja od 11 sati orijentacijskim trčanjem i bicikliranjem kod Lovačkog doma u Selnici, odnosno Kamenici. Od 14 sati slijedi pješačenje od Stare škole prema Plešivici, gdje će se kasnije održati zabava uz živu glazbu s početkom u 20 sati. Markovo će kulminirati 1. svibnja u 14 sati, kada u Donjem Koncovčaku nogometni klub organizira sportski susret veterana i mlađih ekipa. Za sve posjetitelje bit će pripremljene porcije slasnoga graha.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog pomaže mladim obiteljima subvencioniranjem kamata kredita

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog i Wüstenrot stambena štedionica d.d. potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji i međusobnim pravima i obvezama u provedbi programa subvencioniranja stambenih kredita na području Grada Preloga.

Subvencioniranje stambenih kredita odnosi se na subvencioniranje kamata na stambene kredite koji su ugovoreni u periodu od dana stupanja na snagu Odluke o subvencioniranju stambenih kredita mladim obiteljima s područja Grada Preloga.

Podnositeljima zahtjeva koji steknu propisane uvjete odobrit će se dodatno subvencioniranje kamata kredita u iznosu od 2.500, odnosno 5.000 kuna. Ugovor su potpisali Ivan Ostojić, član Uprave Wüstenrot stambene štedionice d.d. te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je istaknuo:

– Interes za gradnju u Prelogu je velik. Krajem prošle godine prodali smo osamnaest parcela za stambenu izgradnju, kreće gradnja stanova iz programa POS, a najavljene su i kreću u realizaciju privatne investicije vezane uz stanogradnju. Mladim obiteljima pomažemo i na ovaj način, subvencioniranjem kamata kredita.

Sve informacije o načinu realizacije možete dobiti u Upravi Grada Preloga.

Nastavite čitati

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati