Povežite se s nama

Međimurje

Selničani pripremili bogat program za Markovo

Objavljeno:

- dana

PREPORUKA

Tradicionalna manifestacija “Dani Općine Selnica“ ove će se godine održati od 22. travnja do 1. svibnja.

Posjetitelje kao i dosad očekuju pješačenja, misna slavlja u crkvi sv. Marka, svečane sjednice, kulturno-zabavni program u kojemu nastupaju dječji vrtići s područja Općine, zborovi i tamburaški sastavi, a organizatori za otvaranje u subotu najavljuju “Zelenu čistku“ i vatrogasnu utrku koja počinje u 15 sati u Merhatovcu. U nedjelju, 23. travnja, u Staroj školi u 18.30 sati bit će održan koncert Ženske vokalne skupine, a program se nastavlja u utorak u 11 sati svetom misom i svečanom sjednicom u 15 sati. Osim podjele javnih priznanja, uzvanici i gosti uživat će u nastupima folkloraša i mažoretkinja, a za razgled je postavljena prigodna izložba Sekcije žena. Potom u 17 sati slijedi priredba u Osnovnoj školi Selnica. Srijeda je rezervirana za pokusnu vježbu u Osnovnoj školi s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, dok u četvrtak u 19 sati u Staroj školi gostuje KUD Mihovljan. U petak je predah, jer se u Međimurskoj županiji održava svečana sjednica, no zato će u subotu u 20 sati početi zabava u Staroj školi uz živu glazbu. Zadnjeg dana vikenda u nedjelju, 30. travnja, manifestacija se nastavlja od 11 sati orijentacijskim trčanjem i bicikliranjem kod Lovačkog doma u Selnici, odnosno Kamenici. Od 14 sati slijedi pješačenje od Stare škole prema Plešivici, gdje će se kasnije održati zabava uz živu glazbu s početkom u 20 sati. Markovo će kulminirati 1. svibnja u 14 sati, kada u Donjem Koncovčaku nogometni klub organizira sportski susret veterana i mlađih ekipa. Za sve posjetitelje bit će pripremljene porcije slasnoga graha.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petak u Međimurju uz 36 novih slučajeva zaraze koronom, i dalje se smanjuje broj hospitaliziranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 137 osoba, od čega je evidentirano 35 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 22. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 26 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 315.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.527 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 60 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata.

Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili putem e-mail adrese [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati

Međimurje

Poznate su prve nominacije s područja Međimurske županije za lokalne izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznate su prve nominacije za nadolazeće lokalne izbore u Međimurskoj županiji.

Mario Medved, koji je trenutačno na funkciji zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca, na predstojećim izborima u svibnju neće se kandidirati za obnašanje funkcije u izvršnoj gradskoj vlasti. On je SDP-ov kandidat za međimurskoga župana.

Za njegova će se zamjenika kandidirati Darko Dania, koji je u ovome trenutku načelnik Nedelišća.

Nastavite čitati