Povežite se s nama

Međimurje

Selničani pripremili bogat program za Markovo

Objavljeno:

- dana

PREPORUKA

Tradicionalna manifestacija “Dani Općine Selnica“ ove će se godine održati od 22. travnja do 1. svibnja.

Posjetitelje kao i dosad očekuju pješačenja, misna slavlja u crkvi sv. Marka, svečane sjednice, kulturno-zabavni program u kojemu nastupaju dječji vrtići s područja Općine, zborovi i tamburaški sastavi, a organizatori za otvaranje u subotu najavljuju “Zelenu čistku“ i vatrogasnu utrku koja počinje u 15 sati u Merhatovcu. U nedjelju, 23. travnja, u Staroj školi u 18.30 sati bit će održan koncert Ženske vokalne skupine, a program se nastavlja u utorak u 11 sati svetom misom i svečanom sjednicom u 15 sati. Osim podjele javnih priznanja, uzvanici i gosti uživat će u nastupima folkloraša i mažoretkinja, a za razgled je postavljena prigodna izložba Sekcije žena. Potom u 17 sati slijedi priredba u Osnovnoj školi Selnica. Srijeda je rezervirana za pokusnu vježbu u Osnovnoj školi s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, dok u četvrtak u 19 sati u Staroj školi gostuje KUD Mihovljan. U petak je predah, jer se u Međimurskoj županiji održava svečana sjednica, no zato će u subotu u 20 sati početi zabava u Staroj školi uz živu glazbu. Zadnjeg dana vikenda u nedjelju, 30. travnja, manifestacija se nastavlja od 11 sati orijentacijskim trčanjem i bicikliranjem kod Lovačkog doma u Selnici, odnosno Kamenici. Od 14 sati slijedi pješačenje od Stare škole prema Plešivici, gdje će se kasnije održati zabava uz živu glazbu s početkom u 20 sati. Markovo će kulminirati 1. svibnja u 14 sati, kada u Donjem Koncovčaku nogometni klub organizira sportski susret veterana i mlađih ekipa. Za sve posjetitelje bit će pripremljene porcije slasnoga graha.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje