Na meti auti, motori, bicikli

Nakon što je policija uhitila 18-ogodišnjeg serijskog kradljivca, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe u produljenom trajanju, neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari u produljenom trajanju i krivotvorenja isprave.

Sumnja se da je on od 30. lipnja do 9. kolovoza ove godine na području Varaždina i okolice te u Zagrebu, u osam navrata provaljivao u automobile i ulazio u nezaključana vozila i iz njih uzimao i zadržavao za sebe novac i druge vrijedne predmete. Također, sumnjiči ga se da je u četiri navrata uzimao i zadržavao za sebe bicikle i motocikle, a jednom prišao slučajnoj prolaznici i istrgnuo joj iz ruke vrećicu u kojoj su se nalazili mobitel i novac.

Sumnja se i da je u četiri navrata bez znanja i ovlaštenja vlasnika uzimao njihove osobne automobile i koristio ih za vožnju, a jednom u osobni automobil kojim se koristio za vožnju montirao registarske pločice koje ne pripadaju tom vozilu.

Pritom se okoristio za oko 40.000 kuna.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor 18-ogodišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Izvor:
Foto: ilustracija

Komentari

Komentara