Povežite se s nama

Život i društvo

Sin Mladena Kerstnera predstavio brošuru o svom ocu autoru kultnih Gruntovčana

Objavljeno:

- dana

Završila Kešnerijada 2016.

U Ludbregu je završena proslava rođendana novinara, književnika i režisera Mladena Kerstnera – Kešnerijada 2016. 

“Što napisati o ocu kojeg većina percipira samo kao pisca Gruntovčana, a oni bližnji kao tatu, supruga, brata, vujču, pa i dedu… “, Mladen Kerstner mlađi

Nakon otvaranja izložbe, skulptura, “Gruntovčani”, autorica Vande Bilinski i Štefanije Baranašić, održana je i promocija brošure Mladena Kerstnera mlađeg pod nazivom  “Mladen Kerstner – književnik i otac”.

 – Najteže je pisati o onim najbližima. Ali možda i najlakše. Njih najbolje poznajete, pa je o njima i najlakše misliti i pisati. Istodobno, pisati je o njima i najteže. Što napisati o ocu kojeg većina percipira samo kao pisca Gruntovčana, a oni bližnji kao tatu, supruga, brata, vujču, pa i dedu… – zabilježio je u uvodnom dijelu spomenute brošure Mladen Kerstner mlađi. Obitelj Kerstner redovito sudjeluje u osmišljavanju programa događanja. 

Predstavu su izveli članovi glumačke družine koja djeluje u sklopu ludbreške knjižnice. Dosad su djelovali bez imena, a oovogodišnje proslave , nosit će naziv Kešneri – kako su obitelj Kerstner oduvijek zvali Ludbrežani – a za kuma glumačke družine odabran je Mladen Kerstner mlađi.

Mlade glumce pohvalila je i glumica Smiljka Bencet koja je utjelovila Regicu u popularnim Gruntovčanima, jer kako je istakla, zahvaljujući njima likovi iz Gruntovčana iz dalje žive.

Posljednjeg dana priredbe održana je manifestacija dječjeg kajkavskog stvaralaštva u kojoj su sudjelovali polaznici Dječjeg vrtića Smjehuljica, učenici Osnovne škole Ludbreg te učenici Srednje škole Ludbreg.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović i Grad Ludbreg

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje