Povežite se s nama

Međimurje

Sjajni učenici Ema Kos, Ivana Hansderfner te Karlo Gracin Šardi na prijmu kod župana Posavca

Objavljeno:

- dana

Župan Međimurske županije Matija Posavec priredio je prijam za nagrađene učenike kojima je poručio da su primjer i poticaj svojim kolegama te zahvalio mentorima na predanom radu. Riječ je o učenicima Emi Kos, Ivani Hansderfner te Karlu Gracinu Šardiju.

Naime, ovo je troje učenika Srednje škole Prelog u sklopu AEHT- Europskog udruženja škola u hotelijerstvu na međunarodnom natjecanju u Italiji ostvarilo sjajne rezultate u gastronomskim i turističkim disciplinama. U jakoj konkurenciji među 400 natjecatelja iz 25 zemalja hrvatski predstavnici osvojili su deset medalja od kojih su dvije stigle u Prelog.

Učenica Ema Kos (smjer hotelijerstva) u disciplini Poslovanje recepcije hotela izvrsno je prezentirala kako primjereno primiti gosta osvojivši brončanu medalju. Ivana Hansderfner, također hotelijerka, natjecala se u disciplini koktela te vještinama dosegnula četvrto mjesto, dok se učenik Karlo Gracin Šardi natjecao u kuharskom desetoboju gdje je briljirao i okitio se zlatom. No na putu do zlata zaprijetila je barijera:

– Bio sam u timu s kolegama iz Švedske i Nizozemske, no Šveđaninu se dogodila nezgoda na samom početku natjecanja pa je tim spao na dvojcu. Trebali smo napraviti 10 kulinarskih komponenti unutar 120 minuta, a do zlata smo stigli dobrom organizacijom i brzinom kojom smo zadivili suce – rekao je Karlo.

Projekt – putem kojeg je omogućeno sudjelovanje na natjecanju – u Srednjoj školi Prelog koordinirala je Sanja Kovačić, prof.  savjetnica, te međunarodna sutkinja ovog nadmetanja.

Za natjecanje učenike su pripremili mentori: Anica Naranđa, Marin Branilović i Zoran Tomašić. Ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur ističe da su i ove medalje rezultat i potvrda predanog rada i zalaganja koji se njeguju u Srednjoj školi Prelog te zahvalio Županiji što učenicima pruža kvalitetno obrazovanje.

Župan Matija Posavec čestitao je učenicima istaknuvši da sudjelovanjem na natjecanjima rade na sebi i pripremaju se za izazove: „Čestitam i vama, mentorima, koji ulažete u učenike, prepoznajete njihov potencijal i usmjeravate ih“, dodao je župan te poručio učenicima da su njihovi rezultati poticaj, poruka i zoran primjer njihovim kolegama kako rad, upornost i marljivost na kraju bivaju prepoznati i nagrađeni.

„Kontinuiranim ulaganjima u kvalitetnije obrazovanje želimo osigurati bolji standard međimurskog obrazovanja. Pripremljena je projektna dokumentacija za dogradnju školskog objekta što je preduvjet  da Srednja škola Prelog zasluženo postane regionalni centar izvrsnosti za turizam i ugostiteljstvo“, naglasio je župan Posavec.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje