Povežite se s nama

Život i društvo

Školarci iz varaždinskog kraja pokazali veliko srce u akciji “Solidarnost na djelu“

Objavljeno:

- dana

Ovih dana okončana je 51. sabirna akcija Solidarnost na djelu2023. koja se provodila tijekom listopada i studenoga 2023. godine.

Ovogodišnja akcija iznimno je bila uspješna što pokazuje kako su naši građani velika srca kad su u pitanju najugroženiji. Akciji se odazvalo ukupno 16 škola s područja našeg djelovanja te građani i tvrtke koji su svojim doprinosom željeli pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

U akciji  je ukupno prikupljeno 3.992,40 eura, a uz financijska sredstva prikupljeno je  i 1097,46 kg hrane i 160,56 kg higijenskih potrepština.

Od prikupljenog iznosa u školama –  50% prikupljenih sredstava vraćeno je na račun škola za potrebe socijalno ugroženih učenika (nabava knjiga, opreme ili plaćanje izleta i sl.). Ostatak financijskih sredstava GDCK Varaždin iskoristilo je za kupnju prehrambenih paketa i deterdženata za socijalno ugrožene obitelji sa područja djelovanja društva, a sva, u akciji prikupljena materijalna sredstva biti će također podijeljena socijalno ugroženim građanima tijekom studenog i prosinca.

U ovogodišnju akciju uključili su se učenici Strojarske i prometne škole Varaždin, Katolička osnovne škole Svete Uršule, Gospodarske škole Varaždin, OŠ Vladimira Nazora Sveti Ilija, OŠ Cestica, OŠ Vinica, VI. OŠ Varaždin, Srednje škole Arboretum opeka, III. OŠ Varaždin, OŠ Šemovec, OŠ Kneginec, I. OŠ Varaždin, Oš Vidovec, Područne škole Nedeljanec (OŠ Vidovec), OŠ Beletinec, Prve gimnazije Varaždin, tvrtka Burgas promet d.o.o., zaposlenici tvrtke Sick mobilisis, pripadnici HGSS Stanice Varaždin i žitelji Općine Cestica.

Zahvaljujemo se na svima na velikom odazivu i doniranim sredstvima u ime svih koji su i koji će primiti pomoć! Također zahvaljujemo svim našim dragim volonterima koji su se uključili u akciju pakiranja paketa.

Život i društvo

Crvenom križu Varaždinske županije 1.4 milijuna eura za projekt “Zaželi“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. veljače, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Sandra Vidaček, potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Projekta “Omogućimo život u vlastitom domu”- ZAŽELI IV faza u iznosu od 1.485.000.00 eura.

Ovim ugovorom, omogućit će se zapošljavanje 30 osoba koje će pružati uslugu potpore i podrške za 180 starijih i osoba s invaliditetom u 3 grada i 6 općina s područja Varaždinske županije.

Partneri u Projektu “Omogućimo život u vlastitom domu”, su Općina Breznica, Općina Breznički Hum, Općina Klenovnik, Općina Gornji Kneginec, Grad Lepoglava, Grad Novi Marof, Općina Sračinec, Općina Visoko i Grad Varaždinske Toplice.

Trajanje projekta je 36 mjeseci od kojih se 33 odnosi na pružanje usluga.

– Radujemo se ponovnom početku projekta, svjesni koliko pružanje usluga bitno utječe na kvalitetu života starijih osoba i osoba s invaliditetom naše županije – ističe ravnateljica Sandra Vidaček.

Nastavite čitati

Život i društvo

U godinu dana više od 290.000 eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U godinu dana više od 290.000 eura uloženo u modernizaciju nerazvrstanih cesta u Općini Maruševec.

Riječ je o radovima na području svih pet mjesnih odbora u Općini Maruševec na 10 nerazvrstanih cesta i raskrižju u Maruševcu, koje stanovnici svakodnevno koriste, a do sada nisu bile asfaltirane.

Prometnice su uređene u naseljima Brodarovec, Čalinec, Donje Ladanje, Druškovec, Greda i Maruševec.

– U modernizaciju lokalnih prometnica Općina Maruševec u proteklih je 12 mjeseci uložila gotovo 292.000 eura, odnosno skoro 2,2 milijuna kuna, što je iznimno ulaganje u odnosu na ranije godine. Projekti modernizacije prometnica, a samim time i prometne povezanosti te povećanja sigurnosti sudionika u prometu financirani su većim dijelom iz općinskog proračuna, ali i sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine – pojasnio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Osim na nerazvrstanim cestama, u proteklih 12 mjeseci izvršeni su radovi i na županijskim cestama na području Općine. U cilju proširenja prometnice i povećanja sigurnosti djece, pješaka i ostalih sudionika u prometu projekt zacjevljenja i uspostave nogostupa na županijskoj cesti Ž2029 u Ulici Vladimira Nazora u Donjem Ladanju, uz dječji vrtić Općina Maruševec, provodila je u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Varaždinske županije tijekom 2022. i 2023. godine. Ukupna vrijednost zahvata na navedenoj lokaciji iznosila je 190.460,02 eura, odnosno 1.435.021,04 kuna, dok je izgradnja autobusnog ugibališta i nogostupa u Korenjaku na županijskoj cesti Ž2060 realizirana u visini od 94.546,73 eura, odnosno 712.362,34 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje