Povežite se s nama

Život i društvo

Slasni okusi varaždinskog kraja ove godine u 13 restorana i hotela diljem Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

ZA PRSTE POLIZAT’

U čak 13 ugostiteljskih objekata u okviru 2. Dana okusa varaždinskog kraja posjetitelji će moći uživati u dva menija od tri slijeda jela spravljenilh od tradicijskih namirnica po promotivnoj cijeni od 75 kuna.

Najavila je to direktorica Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabeta Dolenec predstavljajući program ove manifestacije koja “slavi” domaća jela.

Trganci, mlicni, štrukli, zlefke, domaći kruh samo su neka od jela u kojima će moći uživati ljubitelji gastronomskih delicija koje su pripremale generacije domišljatih domaćica.

Ovogodišnji dani okusa počinju 18. travnja i traju do 1. svibnja, a uključili su se restoranI Arabela iz Globočeca Ludbreškog, Grešna pilnica iz Klenovnika, Garestin, Palatin, Bedem i Verglec iz Varaždina, hoteli La Gus, Varaždin, Trakošćan i Minerva iz Varaždinskih Toplica, Zlatne Gorice iz Gornjeg Kneginca, Zalogajnica Šanjek i kavana Dora.  

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati