Povežite se s nama

Međimurje

Sportski Advent u Čakovcu: dođite na orijentacijsko kretanje sa zadacima i nordijsko hodanje

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

U okviru manifestacije “Sportski Advent u Čakovcu” u subotu, 11. prosinca, održat će se sportsko-rekreativni program uz orijentacijsko kretanje sa zadacima i nordijsko hodanje. Ovaj zanimljivi program organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca zajedno sa svojim partnerima Gimnastičkim klubom “Marijan Zadravec Macan”, Međimurskim savezom sportske rekreacije „Sport za sve“ i Međimurskim veleučilištem.

Orijentacijsko kretanje sa zadacima započinje u 10 sati. Na šest punktova u Perivoju Zrinski i u gradskom središtu od 10 do 11 sati sudionike će čekati treneri GK „Marijan Zadravec Macan“ i volonteri MEV-a. Na početnom punktu kod Doma sindikata sudionici će moći podići blok za pečatiranje i kartu na kojoj će biti ucrtani svi punktovi. Na svakom punktu mališanu i njihovim roditeljima treneri će staviti pečat na blok. Nakon što dobe pečat treneri će im dati jednostavni zadatak, 10 čučnjeva, skakanje po jednoj nozi ili slično, kojeg moraju ispuniti do sljedećeg punkta. Karticu sa svih šest pečata sudionici orijentacijskog kretanja na punktu kod Doma sindikata mijenjaju za bon na temelju kojeg mališani imaju pravo na čaj, a njihovi roditelji i staratelji na kuhano vino.

U 11 sati  na Franjevačkom trgu će započeti program nordijskog hodanja. Licencirane trenerice Tanja Mesarić Novak i Lana Križarić će nakon početnog zagrijavanja sve sudionike hodanja sa štapovima provesti kružnom stazom kroz grad, Perivoj Zrinski i obližnje ulice te opet na Franjevački trg, gdje će sudionici dobiti bonove koje će moći zamijeniti za topli napitak.

Međimurje

U čakovečkome Muzeju 21. svibnja Dan otvorenih vrata i druženje sa Stephanom Lupinom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom Međunarodnog dana muzeja i Dana Grada Čakovca, u subotu, 21. svibnja, od 10 do 14 sati posjet je Muzeju Međimurja Čakovec i Muzeju nematerijalne baštine “Riznica Međimurja” besplatan.

Istog dana od 12 do 14 sati organizira se i “Druženje u Muzeju sa Stephanom Lupinom” u multimedijalnoj dvorani “Riznice”, a tom prilikom će pobjednici na nagradnom natječaju “Biti na tronu” Ines Mezgi biti uručena i prigodna nagrada.

Muzej organizira neformalno druženje s autorom zbog velike posjećenosti izložbe “Lupinizam” u Muzeju Međimurja Čakovec.

– Dođite, osobno se upoznajte i pitajte što Vas zanima! – poručuju iz Muzeja.

Nastavite čitati

Međimurje

Akcija “Katruže za katružu” nastavlja se sljedeće dvije subote, nek’ Međimurje miriše na solidarnost i ovo prekrasno cvijeće!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ u sklopu svojih aktivnosti i ove godine tradicionalno organizira akciju „Katruže za Katružu“ koja je započela u Svetoj Mariji.

Prodajom zakladnih suvenira i katruža prikupljeno je 2.576,50 kuna i 10 eura, a akciju su podržali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek.

Akcija se nastavlja u subotu, 21. svibnja, kada će aktivistice Zaklade „Katruža“ prodavati katruže na sljedećim lokacijama:

U Prelogu od 8 do 11 sati ispred Privredne banke na tržnici katruže će prodavati članice udruge „Priločko srce“ Prelog.

U Murskom Središću od 8 do 12 sati na tržnici katruže će prodavati članice Društva žena Mursko Središće.

Na Belici će akciju provoditi članice Udruge žena Općine Belica od 7 do 10 ispred Robne kuće.

U Nedelišću će katruže prodavati članice Udruge žena Nedelišće u vremenu od 8 do 12 sati ispred Turističke zajednice Općine Nedelišće.

U Donjem Vidovcu će katruže prodavati aktivisti Katruže u vremenu od 8 do 10.30 ispred općinske zgrade.

Akcija „Katruže za Katružu“ u Čakovcu će se održati u subotu, 28. svibnja, a u organizaciji društva Hrvati Stuttgart u subotu, 21. svibnja, od 18 sati održat će se koncert „Kajkavska večer – Zajedno stvaramo dječje osmijehe“. Prihod od koncerta namijenjen je Međimurskoj zakladi solidarnosti „Katruža“, a nastupit će Zlatko Pejaković, Antonija Šola, Ivan Fiolić i Klapa “Filiae Croatiae”.

– Pozivamo sve koji u svom vrtu ili dvorištu imaju cvijet katruže da ga doniraju Zakladi „Katruža“. Katruže se mogu donijeti u subotu na štandove gdje se vrši prodaja. Pokažite u subotu svoju humanost i pomognite onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije. Neka u subotu cijelo Međimurje miriše na katruže! – kažu iz Međimurske zaklade solidarnosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje