Povežite se s nama

Crna kronika

Srakara žena prijavila policiji zbog auta kojeg je platila 18.000 eura, evo u čemu je nastao problem

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima utvrđeno je kako je 33-godišnjak s područja Općine Sračinec u Varaždinskoj županiji, počinio kazneno djelo prijevare, javila je PU međimurska.

Naime, sumnja se kako je sredinom listopada prošle godine dogovorio prodaju osobnog automobila iz SR Njemačke, oštećenoj 44-godišnjakinji, bez da joj je naveo kako je automobil kupljen na leasing koji još uvijek nije podmiren.

Krajem listopada oštećena je uplatila predujam u iznosu 6500 eura te joj je osumnjičeni predao automobil uz napomenu da će dokumentaciju za prijenos vlasništva naknadno dostaviti. Oštećena je sredinom studenoga putem posrednika zaprimila obećanu dokumentaciju te je potom osumnjičenom isplatila preostali iznos od 11.500 eura.

Međutim, zaprimljenom dokumentacijom u SR Njemačkoj nije uspjela prenijeti automobil u svoje vlasništvo, uz objašnjenje službenika na referadi kako se radi o nevažećoj dokumentaciji.

Nakon toga oštećena je u nekoliko navrata pokušala ostvariti kontakt s osumnjičenim, ali u tome nije uspjela te je stoga odlučila događaj prijaviti policiji, pošto opravdano smatra kako je prevarena te time oštećena za 18.000 eura.

Protiv osumnjičenog 33-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prijevare, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda u Međimurju sedam naleta vozilima na divljač

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (od 12. do 14. travnja) na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam naleta vozilima na divljač (srneća divljač) koja je pretrčavala kolnik, javila je PU međimurska.

Naleti na divljač evidentirani su na prometnicama u Vrhovljanu te između Žiškovca i Štrukovca, Male Subotice i Štefanca, Donjeg Vidovca i Donje Dubrave, Čakovca i Mihovljana, kao i u dva navrata između Donjeg Mihaljevca i Svete Marije.

– Kako bi se spriječili ovakvi događaji upozoravamo vozače da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti. Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima. Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila i postavljenu prometnu signalizaciju kako bi sigurno stigli na svoja odredišta – istknuli su iz policije.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ludbreg: vozač usred dana napuhao 1.36 promila pa je završio u zatvoru te mu je oduzet auto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom, javila je PU varaždinska.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedno odbijanje testiranja na droge, 73 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 61 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, te 48 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 213 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.07 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 152 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen te doveden na nadležni Općinski sud u Varaždinu.

U subotu, 13. travnja, oko 15 sati u ulici Mihovila Pavleka Miškine u Ludbregu, u kontroli prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 62-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.36 promila. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i priveden u PP Ludbreg. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao. Doveden je sutkinji Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu koja mu je odredila zadržavanje u trajanju od tri dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje