Povežite se s nama

Zabava & Stil

Sretnik iz Varaždina osvojio nešto više od pola milijuna kuna na Eurojackpotu!

Objavljeno:

- dana

ČESTITAMO!

U 37. kolu Eurojackpota brojevi 15, 22, 29, 33, 47  te 3 i 7 donijeli su dva dobitka po 114.610.649,47 kn dvojici igrača iz Njemačke, a sretnik iz Varaždina osvojio nešto više od pola milijuna kuna. 

Točnije riječ je o dobitku od 579.706,47 kuna, za pogođenih 5 brojeva iz većeg bubnja. Dobitni listić uplaćen je na prodajnom mjestu Hrvatske Lutrije, na Trgu Mali plac 1/A, a najveći je u Hrvatskoj. 

U petak navečer je pogođeno i 5 dobitaka druge vrste, odnosno 5+1 broj, u iznosu od 2.299.503,71 kn.

Ostvareno je i 136 dobitaka 4+2 u iznosu od 9.945,68 kuna, od toga 10 odlazi u Hrvatsku, a uplaćeni su u Šibeniku, Vrbovskom, Preku, Dražicama, Zadru, Bjelovaru, Metkoviću, na Internetu te dva u Zagrebu.

Izvor:
Foto: Hrvatska lutrija

Zabava & Stil

SVOPAONA vol. 5: razmjena odjevnih predmeta udruge KOR u subotu u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska udruga KOR u subotu, 2. ožujka, organizira događaj pod nazivom “SVOPAONA vol. 5”.

Lokacija događanja je Ulica Josipa Križanića 33, Varaždin, zgrada Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, i to u vremenu od 9 do 14 sati.

Događaj obuhvaća razmjenu odjevnih predmeta i mini-sajam lokalnih odgovornih proizvođača.

Kako SWAP (razmjena) funkcionira? Nakon što si u ormaru našao/la košulju koju nisi vidjela već godinama ili hlače koje ne nosiš jer su ti preuske, donesi ih na SWAP gdje će ju preuzeti volonteri, a ti ćeš za svaki doneseni predmet primiti token. Potom imaš cijelo dopodne da proučiš okupljeni asortiman odjevnih predmeta i nađeš nešto u svom stilu. Svaki predmet “košta” jedan token. Ukoliko si našao/la više stvari nego što imaš tokena, svaki dodatni predmet može se nabaviti za donaciju od jednog eura. Sva odjeća je pojedinačno probrana odlične kvalitete i potpuno nosiva te čeka da ju povedeš u nove avanture i spasiš od prerane smrti.

Cilj SVOPAONE je osigurati mjesto gdje se može zamijeniti odjeću koja ti više nije potrebna i pronaći nešto za sebe – sve dok uživaš u dobroj mjuzi i još boljem društvu. Ovime možemo smanjiti količinu tekstilnog otpada kao i naše oslanjanje na brzu modu koja šteti našoj kvaliteti života te kvaliteti života onih koji ju proizvode.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Baby Lasagna pobijedio na Dori i predstavljat će Hrvatsku na Euroviziji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Renato Branđolica/HRT

Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024. i predstavljat će Hrvatsku na natjecanju za pjesmu Eurovizije!

Baby Lasagna, mladi glazbenik pravog imena Marko Purišić, s pjesmom Rim tim tagi dim dobio je najviše glasova žirija i publike u večerašnjem velikom finalu Dore te će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u švedskom Malmöu u svibnju.

U finalu je nastupilo 16 izvođača koji su bili najbolji u dvije polufinalne večeri. Iz prvog polufinala nastupili su Pavel, Vinko, Eugen, Mario Battifiaca i Robert Ferlin, Stefany, Saša Lozar, Let 3 i Lana Mandarić, a iz drugog Alen Đuras, Natalie Balmix, Vatra, Damir Kedžo, Lara Demarin, Baby Lasagna, Marcela i Boris Štok.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje