Povežite se s nama

Međimurje

Šteta, ostaje žal što nismo stigli do jesenske titule

Objavljeno:

- dana

MŽNL

Nogometaši Varteksa u posljednjem, 15. kolu Međužupanijske lige odigrali su s Rudarom iz Murskog Središća 1:1. Gosti su poveli preko Novaka u 14. minuti i tim rezultatom otišli na odmor. Izjednačenje Varteksu donio je Medved u 58. minuti.

– U prvom dijelu smo bili katastrofa, u drugom šteta što nismo uspjeli slaviti. Previše smo puta okretali ove sezone, no nismo uspjeli – rekao je Tomislav Turković, branič Varteksa.
Jesenski prvak je Polet iz Sv. Martina na Muri, koji ima isti broj bodova kao i Bumbari, no bolju gol-razliku.
– Ostaje žal što se nismo uspjeli okititi jesenskim naslovom, no 45 bodova je u igri i sezona je duga. Cilj je bio biti na vrhu ili pri vrhu. Cilj smo ostvarili, ušli smo i u polufinale Županijskog kupa. Kad se uzme u obzir da smo posljednjih nekoliko kola imali dosta problema s ozljedama i kartonima, napravili smo vrlo dobar rezultat – rekao je Denis Vidaček, trener Varteksa.

Bumbari su završili drugi s 33 osvojena boda, a isti broj bodova osvojio je i Polet (SMnM)

Na proljeće Bumbare čeka težak posao. Trećeplasirana Podravina i petoplasirano Nedelišće ih ugošćuju, a Turković je baš ta gostovanja istaknuo kao ključna.

– Sezona je duga. Da se igrati protiv Poleta i njih ugošćujemo. Nama će ključna biti gostovanja kod Nedelišća i Podravine – zaključio je Turković. 

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO & VIDEO “Hrabri ljudi” Tri soprana & Igora Bakse za potresom pogođena mjesta!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvedbom pjesme “Hrabri ljudi” međimurski glazbenici i Društvo međimuraca u Zagrebu žele zahvaliti volonterima, zaposlenicima službi spašavanja, ali i svim dobrim ljudima koji su pokazali veliko srce, hrabrost i snagu te brzo reagirali za pomoć građanima potresom pogođenih mjesta.

– Pomoć ovom području biti će potrebna još danima i mjesecima nakon što se podrhtavanja smire, stoga pjesmom “Hrabri ljudi” želimo uz zahvalu, svakog pojedinca motivirati i ohrabriti u ustrajnosti u obnovi, pomoći i zajedništvu!

Glazbenici za glazbenu

Ovom izvedbom međimurski glazbenici nastoje dati i svoj mali doprinos akciji #zajednozaglazbenu, kako bi se glazbena scena revitalizirala i ponovo bila u mogućnosti educirati mlade talentirane ljude toga kraja.

Akciju #zajednozaglazbenu možete podržati na GoGetFunding platformi na ovoj poveznici!

Pjesmu “Hrabri ljudi” izveli su Tri soprana & Igor Baksa. Vokali grupe Tri soprana su Irma Dragičević, Tamara Korunek i Gabriela Hrženjak. Na glasoviru je inicijator projekta Nikola Grabar, a na violini Marino Tomasović.

Autor glazbe pjesme najpoznatije u izvedbi Gabi Novak je Đorđe Novković, a teksta Arsen Dedić. Zasluge za aranžman idu Nikoli Grabaru i Trima sopranima, za glazbenu produkciju Filipu Horvatu (Studio Pušćine), a za videoprodukciju Benjaminu Hameru (FilmX).

Organizator akcije je Društvo Međimuraca u Zagrebu. Društvo okuplja Međimurce svih generacija i prijatelje koji rade i žive izvan Međimurske županije. Skrbi o očuvanju kulturne baštine te promiče međimurske vrijednosti i gospodarsku suradnju.

Nastavite čitati

Kultura

Članovi i članice mihovljanskoga KUD-a skupili donacije za folkloraše iz Gline

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUD Mihovljan

Članovi i članice KUD-a Mihovljan 2016. godine na poziv tamošnjega Hrvatskoga amaterskog kulturno-umjetničkog društva “Glinska tamburica” sudjelovali su na 10. Međunarodnoj smotri folklora “Ivanje u Glini”.

– Nakon folklornog nastupa uslijedilo je druženje svih KUD-ova, a nama je ostalo u sjećanju kao ono na kojem je, osim veselja, poslužen izvrstan bograč koji je pripremilo domaće lovačko društvo. Nažalost, mnogobrojne članice i članove HAKUD-a “Glinska tamburica” i njihove obitelji pogodio je nedavni potres te su mnogi od njih ostali bez svojih domova, bilo privremeno, bilo trajno – objašnjava predsjednik mihovljanskoga KUD-a dr. sc. Predrag Kočila.

Članice i članovi KUD-a Mihovljan, kao i brojni simpatizeri HAKUD-a, u ovoj teškoj situaciji nisu zaboravili na svoje folklorne prijatelje iz Gline te su skupili donacije koje su 22. siječnja dostavljene u njihov sabirni centar.

– Nemoguće je riječima opisati emocije koje su me prožimale prolaskom kroz razrušeno područje, ali isto je tako i nemoguće opisati i nesebičnu zahvalnost gospođe Anite Kramarić na dopremljenoj pomoći. Usprkos nezaobilaznoj temi o koroni i potresu, kao istinski kudovci koji čuvaju tradicijsku i kulturnu baštinu dogovorili smo neki novi zajednički nastup u nekoj novoj i obnovljenoj Glini. Još jednom veliko “Hvala!” svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovoj akciji! – poručuje Kočila.

Nastavite čitati