Povežite se s nama

Ostali sportovi

Stigli i Slovenci

Objavljeno:

- dana

FELT TRIATLON LIGA

Vrijedni članovi Triatlon kluba 042 napornim radom na afirmaciji triatlona i zdravog načina života učinili su Aquacity ovo ljeto triatlonskim središtem regije.

Ne iznenađuje zato niti sve veći broj slovenskih triatlonaca koji srijedom dolaze na triatlonska natjecanja na Aquacity. Osim TK Marathon Ptuj, na 6.kolo je do Varaždina “potegnula” i ekipa kluba 3K ŠPORT iz Ljubljane. Osim toga, liga privlači ljude svih životnih dobi – tako je jučerašnji najstariji natjecatelj rođen 1941. godine, a najmlađi 2003. godine. Felt triatlon liga od svojeg prvog kola ne prestaje rušiti rekorde po posjećenosti i rezultatima. 

I ove srijede natjecanja su se održala u disciplinama aquatlon za djecu (uključuje 70 m plivanja i 600 m trčanja), supersprint (uključuje 375 m plivanja, 14 km bicikla i 2,5 km trčanja) i sprint (elitna disciplina koja uključuje 750 m plivanja, 21 km bicikla i 5 km trčanja).

Nastupilo je ukupno 65 natjecateljica i natjecatelja. Na sprint utrci srušen je rekord u ženskoj konkurenciji – Martina Ivanušič iz 3K SPORT kluba Ljubljana triatlonsku je stazu prešla za 1:11:57 h. Plasman na drugo mjesto u ženskoj konkurenciji ostvarila je Jasmina Vučko (1:12:55 h), a treća je bila Patricia Grbčić iz TK Međimurje (1:15:50 h). Kod muškaraca najbrži je bio Adam Rožmarić iz TK 042 Varaždin, ujedno i rekorder staza, a ovo mu je treća pobjeda za redom. Njegovo vrijeme jučer bilo je 1:05:28 h. Drugim mjestom, kao i prošli tjedan, morao se zadovoljiti Dragan Milenković (1:07:07 h) iz TK Međimurje, a treći je ciljem prošao Tomislav Drvoderić (1:08:14 h) kojem je ovo najbolji plasman ove godine.

Supersprint utrka prošla je bez većih iznenađenja u muškoj konkurenciji – najbrži su bili Matija Avirović, Dubravko Knolmajer i Luka Dodlek, dok je kod žena pobijedila Petra Radaković ispred Viktorije Puškar i Lidije Levačić. Petra je ujedno i vodeća u konkurenciji za glavnu nagradu lige – cestovni bicikl FELT.

Ono što možda i najviše veseli u 6. kolu Felt triatlon lige su mali natjecatelji na aquatlonu. U srijedu je ovo bila prava mala utrka s pet dječaka i jednom djevojčicom. Red je da ih poimence spomenemo: Martin Dodlek (1. mjesto), Borna Strelec (2. mjesto), Marko Stefan (3. mjesto), Petar Radaković (4. mjesto) i Luka Cvetko (5. mjesto). Jedina djevojčica koja je nastupila bila je Zita Bozović.

Triatlon je među najbrže rastućim sportovima današnjice. Ovaj sport od sportaša zahtijeva da su dobri u tri klasična sporta – plivanju, biciklizmu i trčanju, a intenzivan trening i disciplina moraju biti na visokom nivou. – Osim profesionalaca, triatlonom se bave ljudi svih fizičkih mogućnosti. Postoje razne duljine i formati utrka te svatko može pronaći utrku za sebe u kojoj se može okušati. Također, triatlon je dobar za održavanje kondicije i zdravog načina života, što naš klub intenzivno promovira. Tako i naša liga iz kola u kolo okuplja sve više rekreativaca koji su došli probati triatlon i na kraju se “zarazili” dobrom atmosferom, sportskim duhom koji vlada na našoj ligi i adrenalinom te se ponovno vraćaju po svoju dozu. Triatlon na Aquacityju vole svi, jer on spaja zdrav život i kretanje u prirodi s dobrim druženjem uz sport  – kazao nam je voditelj Felt triatlon lige, Dubravko Knolmajer.

Preostale su još dvije srijede, 22. i 29. 8., za triatlon na Aquacityju! Po svemu sudeći, zadnja dva kola bit će i najposjećenija. Pozivaju zato sve koji su se ove godine već natjecali da dođu na ova dva kola kako bi zajedno došli do broja od 100 natjecatelja na kolu. Svi zainteresirani za ovaj sport mogu se javiti u Triatlon klub 042 i postati njegovi članovi. Više informacija možete pronaći na www.tk042.hr.

Približava se kraj ovogodišnjih triatlonskih druženja na Aquacityju. S obzirom na odlične rezultate organizatora i interes koji za ligu raste iz dana u dan, sljedeće će godine triatlon liga na Aquacityju biti najposjećenije sportsko natjecanje u Varaždinu.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje